Hronika

Deliću deset godina robije, Taliću pet

Deliću deset godina robije, Taliću pet
Deliću deset godina robije, Taliću pet

SARAJEVO - Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH 17. februara izreklo je drugostepenu presudu kojom su optuženi Vlado Delić i Hasan Talić proglašeni krivim za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom neovlašteni promet opojnih droga i osuđeni na kaznu zatvora, saopšteno je danas iz te pravosudne institucije.

Vlado Delić je osuđne na deset godina zatvora, a Hasan Talić na pet.

Optuženi su proglašeni krivim jer su od juna 2013. godine do januara 2014. godine na području BiH radi sticanja protivpravne imovinske koristi, Delić organizovao, a Talić postao član grupe za organizovani kriminal s ciljem neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prenosa, prevoza, držanja, posredovanja u daljoj međunarodnoj prodaji, slanja i isporuke opojnih droga marihuana,spid, heroin i kokain.

Optuženima će se u izrečene kazne zatvora uračunati vrijeme koje su proveli u pritvoru.

Nadalje Deliću i Taliću je izrečena mjera sigurnosti oduzimanja predmeta, a od Delića je oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela.

Optuženi su obavezani da nadoknade troškove krivičnog postupka, o čijoj će visini Sud odlučiti posebnim rješenjem nakon što pribavi potrebne podatke.

Nadalje, istom presudom Delić i Talić su oslobođeni optužbe da su, radnjama opisanim u oslobađajućem dijelu izreke presude, počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnih droga i produženim krivičnim djelom krijumčarenje ljudi.

U odnosu na oslobađajući dio presude, optuženi su oslobođeni dužnosti naknade troškova krivičnog postupka, saopšteno je iz Suda BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije