Hronika

Detalji akcije Lipstick: Zarađivao 1000 KM dnevno od prostitutki

Detalji akcije Lipstick: Zarađivao 1000 KM dnevno od prostitutki
Detalji akcije Lipstick: Zarađivao 1000 KM dnevno od prostitutki

Samir Kurtović kao organizator kriminalne grupe, čiji su članovi Omer Nargalić i Melisa Šehović, duži vremenski period je na području Kantona Sarajevo organizovao pružanje seksulanih usluga

. Kurtović je na ime organizovanja tih usluga ostvarivao dnevnu zaradu od 1.000 KM. To je samo dio optužbi protiv uhapšenih u akciji Lipstick, pišu sarajevski portali.

- Novac je ubacivan u legalne novčane tokove i to u kupovinu stada stoke odnosno ovaca, koza i krava koji su potom prodavani kao kurbani – kazao je danas tužilac Senad Osmić obrazlažući zahtjev Tužilaštva KS za određivanje pritvora uhapšenima u policijskoj akciji Lipstick.

– Prema dokazima kojima raspolažemo, u ovom slučaju postoji grupa za organizovani kriminal sa svim elementima koje ona podrazumijeva i ta grupa postoji već duži vremenski period, zasigurno od početka 2014. godine, i u njoj djeluje veći broj osoba koje imaju zasebne zadatke u toj gurpi kao što je posredovanje u organizovanju seksulanih usluga, orgnizovanje prevoza ili smještaja za klijente – istakao je Osmić.

Istražitelji SIPA su nad osumnjičenima, po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu, duže vrijeme provodili posebne istražne radnje pa je tako između osumnjičenih i za sada nepoznatih osoba presretnuto hiljade razgovora. Jedan od njih, između ostalog, dokazuje i da je Kurtović, inače nezaposleni saobraćjani tehničar, na ovaj način ostvario veliku imovinsku korist.

– U jednom od presretnutih razgovora se čuje kako Kurtović govori da je kupio kuću i devet dunuma zemlje. Odakle njemu novac za takvu investiciju? – istakao je tužilac Osmić dodajući kako je prema do sada prikupljenim dokazima Kurtović dnevno zarađivao 1.000 KM.

Tako, nepoznata osoba u telefonskom razgovoru pita Kurtovića koliko mu djevojaka može dovesti, a Kurtalić odgovara koliko god je potrebno te da cijena ostaje ista, 200 eura po satu.

– U slijedećem razgovoru između Kurtovića i novog klijenta se čuje kako nepoznata osoba Kurtoviću govori: “Trebam nešto mlado”, a ovaj odgovara: “Ima nešto od 16”. Klijent potom pita da li su godine problem, a Kurtović odgovara da nema nikakvih problema – kaže tužilac i dodaje da je ovo samo veoma mali dio ukupnih presretnutih i kompromitirajućih razgovora po osumnjičene.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije