Hronika

Detalji zločina koji je šokirao BiH: Majka ubila jednu, a baka dvije bebe (FOTO)

Detalji zločina koji je šokirao BiH: Majka ubila jednu, a baka dvije bebe (FOTO)
Detalji zločina koji je šokirao BiH: Majka ubila jednu, a baka dvije bebe (FOTO)

DOBOJ - Vojkana Bogojević iz Trnjana, kod Doboja, uhapšena je zbog sumnje da je ubila dva novorođenčeta koje je rodila njena dvadesetšestogodišnja kćerka Sanja, a koja je osumnjičena da je po nagovoru majke ubila još jednu bebu.

Tijela tek rođenih beba, navodno, su zakopani na njivi u blizini kuće porodice Bogojević, gdje je danas započela ekshumacija.

Osim Vojkane Bogojević, koju terete za teško ubistvo, uhapšeni su i Rade Bogojević, njen rođak, Žarko Cvijetić i Vid Janković, koji su osumnjičeni za obljubu djevojke ometene u razvoju. Oni su očevi ubijenih beba.

Bogojevićeva je, kako saznajemo, priznala ubistvo beba i inspektorima navela lokaciju gdje je zakopavala tijela.

Sumnja se da je Vojkana pomogla kćerki, koja ima smetnje u razvoju, da rodi prvo dvoje djece, u kući i štali, a zatim ih bacila u šipražje na njivi u blizini kuće. Sanja je treće dijete sama ubila.

U Trnjanima su zavladali šok i nevjerica.

Njenog supruga Milivoja zatekli smo na kapiji ispred porodične kuće. Na naše pitanje da nam objasni šta se to dešavalo u njegovoj kući, kazao je da ništa od gnusnih djela za koja se tereti njegova supruga nije znao. Dodao je da nije ni primijetio da mu je kćerka trudna.

"Ja ništa nisam mogao primijetiti, a ni žena mi nije ništa pričala. S njom živim od '84. godine. Pitao sam je da li je išta primijetila, a ona mi je reka da nije i da bi to rekla svom mužu. Ona je s kćerkom bila više kod kuće, a ja sam radio i išao na dnevnicu", ispričao je Milivoje.

Kaže da je kćerku pazio od momaka do njene 18. godine, dodavši da ona sada ima 26.

Kazao je i da kćerku nije vidio posljednjih pet mjeseci.

Milivojev brat i prvi komšija kaže da je iznenađen onim što je čuo, tvrdeći da ništa nije znao.

"Iznenađen sam, kako nisam. Ništa nisam znao sve do ujutro, kada je policija došla. Nikakvih priča nije bilo. Jedino sam čuo da je Sanja bila noseća i tražilo se da se otkrije s kim je trudna", kazao je on.

Sanja se od 29. avgusta prošle godine nalazi u instituciji za mentalno zaostala lica u Doboju. To je potvrdio i njen stric, koji je rekao kako je uz velike poteškoće završila osnovnu školu.

"Dolazila je kod nas, pitala je moju ženu za pomoć. Išla je u školu, ali je nekada često ponavljala jedno te isto i savjetovao sam roditelje da je vode doktoru", kazao je on.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj danas su, uz navođenje inicijala osumnjičenih, rekli kako su se ubistva desila 2011, 2013. i 2015. godine. Svi uhapšeni su uz izvještaje o počinjenim krivičnim djelima predati u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije