Hronika

Dilerima blizu tri godine zatvora

Dilerima blizu tri godine zatvora
Dilerima blizu tri godine zatvora

BRČKO - Tužilaštvo Brčko distrikta zaključilo je sporazume o priznanju krivice s Emirom Nuhanovićem, Sabrinom Jukić-Pehlić i Alenom Tirićem, koje je optužilo za stavljanje u promet marihuane, tako da su oni, zajedno, osuđeni na dvije godine i 11 mjeseci zatvora.

Nuhanović je pravosnažno osuđen na godinu i jedan mjesec, Jukić-Pehlićeva na godinu, a Tirić na deset mjeseci zatvora.

Presuda je, kako ističu iz Tužilaštva Brčko distrikta, rezultat optužnice koja je uslijedila okončanjem još jedne iz niza istraga o zloupotrebama droga tokom  prošle godine. 

"Oni su neovlašteno kupovali, držali radi prodaje i prodavali supstancu proglašenu drogom distribuirajući je krajnjim korisnicima s područja  Brčko distrikta u paketićima težine od 0,73 do 9,60 grama.  Oni su optuženi da su tako, kao saizvršioci, počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga", navode iz brčanskog tužilaštva.

Optuženi su tokom priprema za glavni pretres sporazumom s Tužilaštvom priznali krivicu za krivično djelo koje im je optužnicom stavljeno na teret.

"Presudom je u cjelosti uvažen  zahtjev Tužilaštva za oduzimanjem  opojne droge  i drugih predmeta korištenih za izvršenje krivičnog djela", naveli su iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Podsjetimo, 19. decembra prošle godine sprovedena je policijska akcija kodnog naziva "Taksi", tokom koje su optuženi uhapšeni. Njima je  tada na prijedlog Tužilaštva određen, a potom i produžen pritvor, koji je trajao do pravosnažnosti ove presude. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije