Hronika

Dječak poginuo u autu sestrinog momka

Dječak poginuo u autu sestrinog momka
Dječak poginuo u autu sestrinog momka

GRUDE - Jedanaestogodišnjak, kojem ime nije saopšteno, poginuo je sinoć u sudaru u Bobanovoj Dragi, kod Gruda, potvrđeno je iz policije.

Sudarili su se dajmler krajzler, kojim je upravljao Marin Roso (21), a u čijem vozilu je bio dječak, te nisan patrol, za čijim je volanom bila Suzana Pešorda (51), direktorica Osnovne škole "Fra Stipan Vrljić" u Sovićima. Oba vozača su povrijeđena u ovoj saobraćajnoj nesreći.

Mještani Gruda, koje je ova tragedija potresla, tvrde da je Roso bio u vezi sa sestrom nesrećnog dječaka.

"Tako sam čuo i ovdje se priča da je on povezao jadno dijete, ne znam gdje, i, eto, došlo je do sudara", kaže jedan mještanin Gruda.

Dječak je, kako saznajemo, sjedio na mjestu suvozača, a nakon stravične nesreće iz slupanog vozila izvukao ga je policajac, međutim maloljetniku nije bilo spasa.

Na mjesto događaja izašli su i vatrogasci iz Gruda, koji su svjedočili stravičnim scenama.

"Kad smo došli na mjesto događaja policajci su njih već bili izvukli iz slupanih automobila. Nažalost, dijete je izgubilo bitku za život. Ovo je velika tragedija", rekao je jedan od vatrogasaca nakon intervencije.

Inače, povrijeđeni Roso je nakon ove saobraćajne nesreće prevezen u bolnicu u Mostaru, gdje je takođe transportovana i Pešorda.

U toj zdravstvenoj ustanovi kažu da je mladić hospitalizovan na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, dok je žena smještena na Odjelu neurohirurgije.

"M.R. je trenutno hospitaliziran na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. Zadobio je teške tjelesne ozljede, ali nije životno ugrožen. Pacijentkinja S.P. hospitalizirana je na Odjelu za neurokirurgiju s lakšim tjelesnim ozljedama te je stabilnog zdravstvenog stanja", potvrdila je Adrijana Pandža, portparol Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Inače, nakon ove tragedije mnogi su po društvenim mrežama ostavljali poruke u kojima su izražavali saučešće zbog smrti jedanaestogodišnjaka, a koja je mnoge šokirala.

Ko je kriv za ovaj sudar pitanje je na koje će odgovor biti dobijen nakon istrage, koja je u toku.

"Odluku o daljim istražnim radnjama donijeće postupajući kantonalni tužilac", saopštili su iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije