Hronika

Dječaka prebio jer je loptom pogodio njegov BMW

Dječaka prebio jer je loptom pogodio njegov BMW
Dječaka prebio jer je loptom pogodio njegov BMW

BAR - Armin Budimirović (37), državljanin BiH, osuđen je na četrdeset dana zatvora jer je u Baru u Crnoj Gori isprebijao jedanaestogodišnjeg dječaka D.B., koji je fudbalskom loptom pogodio njegov automobil BMW.

Incident se desio u utorak oko 14 časova, a policiji su ga prijavili ljekari Hitne pomoći u ovom gradu, gdje su roditelji doveli dječaka s vidnim modricama.

Sve se, prema pisanju crnogorskih medija, desilo u blizini Osnovne škole "Blažo Jokov Orlandić", kada je dječak šetajući trotoarom sa drugovima naišao na izduvanu loptu, koju je šutnuo i koja je udarila u Budimirovićev automobil, koji se kretao cestom.

Kako je ispričao dječak, nakon što je lopta pogodila automobil, zajedno sa drugovima pobjegao je prema jednoj zgradi. Poslije deset minuta nastavio je put kući, kada ga je pobješnjeli vozač presreo i nasrnuo na njega.

"Kada sam htio da pređem pješački prelaz, ispred se našao čovjek, koji je nasrnuo na mene. Udario me svom snagom u predjelu glave, upućujući mi uvrede, psovke i prijetnje. Prijetio je da će me zaklati i ubiti, a onda se uputio prema svom autu", ispričao je on.

Budimirović je, inače, nakon incidenta pobjegao, a kasnije tog dana oko 21 čas policija ga je pronašla i uhapsila.

Na automobilu su bile bh. registarske tablice, a veliku pomoć policiji pružili su i dječakovi drugovi, koji su ih zapisali.

Policija ga je predala područnom organu za prekršaje, koji mu je izrekao zatvorsku kaznu od 40 dana zbog fizičkog napada i ugrožavanja bezbjednosti dječaka.

Rješenje kojim je proglašen krivim izrečeno je u srijedu uz naredbu da se odmah primijeni, zbog čega je Budimirović upućen u zatvor u Spužu na izdržavanje kazne.

Tužilaštvo je ovaj incident okarakterisalo kao prekršaj, a ne kao krivično djelo, pa su dječakovi roditelji razočarani.

Aleksandar Bjelić, otac, rekao je kako su ga, osim onog što je snašlo njegovo dijete, pogodile i reakcije očevidaca, koji nisu pritekli u pomoć dječaku dok ga je ovaj tukao.

Sa druge strane, prema pisanju medija, Budimirović je tokom saslušanja rekao kako nije fizički napao dječaka, niti ga je vrijeđao i psovao, već da ga je uhvatio za kapuljaču. Kako je ispričao, kada se dječak otrgao bježeći od njega, udario je glavom u jedan automobil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije