Hronika

Dobojlija lažno prijavio krađu

Dobojlija lažno prijavio krađu
Dobojlija lažno prijavio krađu

DOBOJ - Protiv lica čiji su inicijali M.N. sa područja Doboja biće podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Doboj zbog lažnog prijavljivanja otuđenja novca, krađe televizora i oštećenja putničkog vozila.

Policijskoj stanici Doboj dva M.N. je juče podnio prijavu da je iz podruma kuće koju koristi kao član porodičnog domaćinstva otuđeno 10.000 KM i bankovna kartica na ime drugog lica, na čijem računu se nalazi 30.000 KM, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj. 

Podnosilac prijave je naveo da je novac i bankovnu karticu dobio od njemu nepoznatog lica kao protivrijednost za dobitni loto-listić sa kojim je osvojio 40.000 KM. 

Rasvjetljavajući prijavu policijski službenici su utvrdili da je M.N. lažno prijavio krivično djelo kojim je navodno oštećen. 

Policija je tokom kriminalističke obrade nad M.N. pronašla i izuzela televizor za koji je utvrđeno da je osumnjičeni otuđio zajedno sa dva identifikovana maloljetna lica provalivši u kuću vlasništvo S.M. u dobojskom naselju Poljice, koji se nalazi na radu u inostranstvu, te ga prodao trećem licu. 

Krivično djelo prijavljeno je 9. aprila kada je kućepazitelj uočio provalu. 

Daljom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je M.N. sa dva maloljetna lica u Poljicama oštetio i vozilo "golf" sa koga su počupali bočna ogledala i otkinuli čep sa rezervoara. 

Vlasnik vozila je Okružnom tužilaštvu Doboj podnio prijedlog za krivično gonjenje počiniliaca ovog krivičnog djela. 

Po dokumentovanja, protiv M.N. Okružnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela lažno prijavljivanje krivičnog djela, teška krađa i oštećenje tuđe stvari. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije