Hronika

Drogu pokušali da bace u more

Drogu pokušali da bace u more
Drogu pokušali da bace u more

SEUTA - S.Z. (34), državljanin BiH, te Španci A.B. (38) i J.A.P.P. (25), koje je španska policija u mjestu Seuta uhapsila nakon što su u Italiju iz Maroka namjeravali da prokrijumčare 33 kilograma kokaina, prije hapšenja su pokušali da se riješe droge bacajući je u more, u čemu nisu uspjeli.

To su najnoviji detalji spektakularne akcije o kojoj bruje brojni španski mediji, nakon što su trojica švercera droge pali u brodiću, u kojem su vozili drogu vrijednu oko dva miliona evra. Kako je saopšteno iz španske policije, odmah po dobijaju dojave o transferu kokaina započela je akcija, koja je sprovedena s kopna, mora i vazduha.

Osumnjičeni su se nalazili u brodiću, koji je djelovao veoma skromno, vjerovatno kako ne bi privukli pažnju.

Kada ih je policija presrela, osumnjičeni su shvatili da su opkoljeni sa svih strana. Vidjevši da u akciji učestvuje i helikopter, znali su da ne mogu pobjeći. Shvativiši u kakvoj situaciji se nalaze, krijumčari su počeli da rade ono što je uobičajena praksa među švercerima narkotika - da se rješavaju droge.

"Počeli su da je bacaju u more, ali policija ih uhapsila prije nego što su uspjeli da je bace. Policija je uz pomoć specijalnog uređaja uspjela da pronađe skoro svu bačenu drogu, a pretraga je trajala cijeli dan i noć", potvrdili su izvori iz španske policije.

Ovo je najveća zapljena droge u području Seute. Osumnjičeni su uhapšeni, ali su odbili da sarađuju s policijom. Trojka je pritvorena i u naredenim danima naći će se pred španskim sudijom.

Inače, ova ruta je poznata kao "marokanska ruta", a posljednjih godina zadaje velike probleme španskoj policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije