Hronika

Dva šetača priznala krivicu

Dva šetača priznala krivicu
Dva šetača priznala krivicu

SARAJEVO - Optuženi Zoran Pilatić (24) i Dražen Primorac iz Ljubuškog priznali su da su kao dio organizovane kriminalne grupe učestvovali u švercu skanka i heroina iz BiH u Hrvatsku.

Iz Tužilaštva BiH su saopštili da su optuženi potpisali sporazum o priznanju krivice, nakon čega je za obojicu predložena kazna od po godinu zatvora i mjera sigurnosti oduzimanja predmeta upotrijebljenih ili namijenjenih i koji su nastali izvršenjem krivičnog djela.

Istovremeno, oni su se sporazumnim priznanjem krivice obavezali da će na poziv tužilaštva ili suda, u postupku protiv drugih optuženih, dati detaljno svjedočenje o svim okolnostima počinjenih nedjela.

Naime, radi se o jednoj od najopsežnijih otpužnica kojom je obuhvaćeno 19 osoba iz BiH. Njih terete da su od 2010. do 2013. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa formirana radi međunarodnog šverca velikih količina droge, u više navrata prokrijumčarili više desetina kilograma marihuane, heroina i kokaina sa područja Albanije i Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, te dalje prema teritoriji Hrvatske. Švercom droge zaradili su više stotina hiljada maraka, koje su pojedini optuženi ulagali u kupovinu skupocjenih automobila ili drugih vrijednosti, te na taj način prali prljavi novac ubacujući ga u finansijsko poslovanje država u kojima žive.

Podsjećamo, optuženi su uhapšeni u međunarodnoj akciji "Šetač", koja je bila pokrenuta na području nekoliko zemalja i trajala je više od četiri mjeseca. Tom prilikom je zaplijenjena droga u vrijednosti od 1,4 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije