Hronika

Dva života ugašena na drumu

Dva života ugašena na drumu
Foto: Velibor Tripić | Dva života ugašena na drumu

GRADIŠKA, BIHAĆ - Još jedan crni vikend zabilježen je na cestama u BiH, jer su u dvije odvojene saobraćajne nesreće poginule dvije osobe, dok je u trećoj jedna teško povrijeđena.

Nebojša Balaban (71) iz Seferovaca, kod Gradiške, nastradao je kada se vozeći kombi sitroen sudario s kamionom man i golfom na putu u Mahovljanima.

U kombiju su bile supruga i kćerka nastradalog, a one nisu zadobile ozbiljnije povrede.

Za volanom kamiona bio je Orman Elmir iz Fojnice, a golfom je upravljao Darko Popović (46) iz Gradiške, i oni nisu povrijeđeni.

Do nesreće je navodno došlo kada je vozač golfa zakačio kombi, koji je izgubio kontrolu i udario u kamion. Sudar je bio užasan i od siline udarca cijela lijeva strana kombija je bukvalno otkinuta. Drugi vozači koji su bili očevici kažu da je čudo što su dvije saputnice u kombiju prošle bez povreda.

Golf i kamion su išli iz pravca Banjaluke prema Gradišci, dok je kombi išao iz suprotnog smjera. Vozač kamiona je mještanima ispričao da je taj golf, kako kažu, šverao ispred njega cijelo vrijeme i dolaskom do pumpe u Mahovljanima zakačio je kombi koji mu je išao u susret i koji je zatim izgubio kontrolu i udario u kamion.

"Vozač kombija je odmah preminuo, njegove žena i kćerka su uspjele da izađu iz kombija i vidjelo se da nisu povrijeđene, ali da su utučene i strašno skrhane. Kombi je prevozio paprike i drugo povrće, koje se rasulo po putu. Pokušavao je da izbjegne nesreću, ali nije uspio", kazao je očevidac.

Druga saobraćajna nesreća desila se na magistralnom putu Srbac - Derventa, u mjestu Korovi, gdje je došlo do sudara opel zafire, kojim je upravljao Fahir Merdžanović (63) iz Gradačca, i traktora s prikolicom, za čijim volanom je bio Teodor Knežević (72) iz Kobaša, kod Srpca.

 Smrtno je stradala Izeta Merdžanović (62) iz Gradačca, koja je bila na mjestu suvozača u opelu.

U Bihaću nije bilo smrtnih posljedica udesa, ali je zato pijani vozač mercedesa umalo izazvao tragediju.

Četrdesetpetogodišnjak H.I. teško je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koju je sam uzrokovao kasno prekjuče na magistralnom putu M5 u bihaćkom mjestu Jasika.

"Nesreća se dogodila kada se mercedes, kojim je upravljao H.I., sudario s audijem, koji je naišao iz suprotnog pravca. Tom prilikom teške tjelesne povrede zadobio je H.I., a vozač i još dvoje putnika iz audija prošli su s lakšim povredama, dok je na oba vozila nastala veća materijalna šteta", potvrđeno je iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici Odjela krim-policije PS Bihać, a alko-testiranjem je utvrđeno da je vozač mercedesa bio pijan. Zbog toga će protiv njega Tužilaštvu USK biti dostavljen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanje javnog prometa usljed omamljenosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije