Hronika

Epilog stravičnog slučaja u Derventi: Djevojčica zatrudnila s maloljetnim bratom

Epilog stravičnog slučaja u Derventi: Djevojčica zatrudnila s maloljetnim bratom
Epilog stravičnog slučaja u Derventi: Djevojčica zatrudnila s maloljetnim bratom

DERVENTA, DOBOJ - Otac djeteta koje je u oktobru prošle godine rodila petnaestogodišnja djevojčica u Derventi, kada je zbog silovanja skoro cijela porodica po muškoj liniji uhapšena, je njen tada maloljetni brat Z.Đ., saznaju "Nezavisne" iz izvora bliskog pravosuđu.

Slučaj koji je šokirao region djelimično je dobio epilog u Osnovnom sudu u Derventi, gdje je, kako saznajemo, brat osuđen za silovanje sestre, nakon čega je upućen u zatvor za maloljetnike. 

Međutim, osim potvrde, u ovoj pravosudnoj instituciji nisu željeli da nam saopšte kako je glasila presuda, pravdajući se da do pravosnažnosti presude ne smiju objaviti informacije o toku krivičnog postupka.

S druge strane, Zdravku Đ., ocu zlostavljane djevojke, i G.Đ. (23), njenom starijem bratu, takođe se sudi za silovanje, ali u Okružnom sudu u Doboju, gdje je, kako nam je potvrđeno, održan glavni pretres.

Kako saznajemo, silovana djevojčica je učestvovala u oba procesa i to kao svjedok i kao žrtva.

Inače, treba podsjetiti da je djevojčica za silovanje prvo prijavila oca, za kojeg je sumnjala da je otac i njenog djeteta, a da su braća tek kasnije uhapšena. Ovo, kao i test očinstva nedvosmisleno pokazuju kako je bila žrtva trojice muških ukućana koji su je duže vrijeme silovali i zlostavljali, te kako ni sama nije znala ko joj je, u stvari, u tom incestu napravio dijete.

Rodila ga je carskim rezom 20. oktobra u Banjaluci, a mjesec dana ranije se udala u susjedno selo na području Dervente.

U novembru je u pratnji svekra otišla u Centar za socijalni rad i tu rekla ono što je šokiralo sve prisutne, a to je da je trudna s rođenim ocem, te da je o svemu ćutala zbog njegove prijetnje da će ih ubiti. Do tada je sve prikrivala pričom da je zatrudnjela sa nepoznatim starijim muškarcem sa kojim se viđala nakon škole. 

Policija je odmah uhapsila oca, mjesec dana kasnije priveden je i G.Đ. (23), dok se za hapšenje Z.Đ. u javnosti nije ni znalo.

Utočište u sigurnoj kući

Petnaestogodišnja djevojčica je, kako nam je rečeno u Centru za socijalni rad u Derventi, od novembra prošle godine u sigurnoj kući zajedno sa djetetom.

 "Sa njom smo u redovnom kontaktu. Zasad dobro podnosi sve ovo. Nastavićemo da pratimo slučaj i da pomažemo koliko je moguće", rekla je Samira Fejza, direktor Centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije