Hronika

Gradiška: Na smrt pretučen nakon saobraćajne nezgode

Gradiška: Na smrt pretučen nakon saobraćajne nezgode
Gradiška: Na smrt pretučen nakon saobraćajne nezgode

GRADIŠKA - Milivoje Butina (59) iz Gradiške preminuo je u subotu uveče u Opštoj bolnici u Gradišci od teških povreda koje je zadobio u tuči sa nasilnicima nakon manje saobraćajne nezgode.

I dok u policiji zvanične izjave ne žele davati, mještani tvrde da su Butinu napali poznati nasilnici koji duže vrijeme terorišu ulicom u kojoj je on živio sa ocem.

Kako saznajemo, Butinu su dva dana prije iznenadne smrti u bolnici pretukli i to nakon manje saobraćajne nezgode.

Međutim, umjesto u bolnicu Butina je nakon premlaćivanja otišao kući, da bi mu na dan smrti iznenada pozlilo nakon čega se obratio ljekarima.

Zanimljivo je da se Butina sa vidnim povredama obratio ljekarima u subotu, nekoliko časova kasnije je preminuo na odjeljenju, ali čitav slučaj ljekari su policiji prijavili tek u ponedjeljak ujutro.

Izvor blizak Opštoj bolnici u Gradišci kazao je juče da je dežurni ljekar koji je "zaboravio da prijavi slučaj policiji" morao takođe davati izjavu, te da će biti predmet dalje istrage unutar bolnice.

Dežurni ljekar je, kako su nam rekli, slučaj smrti Butine ocijenio kao prirodnu smrt, iako je Butina imao vidne podlive na lijevoj strani glave i lica.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je obdukcija tijela Butine pokazala višestruke povrede u predjelu glave, te prelome rebara, što je čitav slučaj usmjerilo u potpuno drugačijem pravcu od onoga koji je "zaključio" pomenuti dežurni ljekar.

"Butina je pretučen nekoliko dana prije smrti, ali tada nije bilo problema po njegovo zdravstveno stanje. Kasnije mu se vjerovatno počelo 'mračiti' pred očima, spavati, bilo mu je muka, nakon čega se obratio ljekarima. Da su ljekari kojim slučajem Butinu odmah uputili na CT drugačiji bi bio ishod, ali eto kod nas se radi suprotno", naveo je izvor "Nezavisnih".

Vlado Marjanović, direktor Opšte bolnice u Gradišci, izjavio je juče da je slučaj "Butina" zaveden kao "nepovoljan dogođaj" i u narednom periodu će biti ispitan od strane stručne komisije unutar bolnice.

"Slučaj Butine se vodio kao 'nepovoljan događaj' i kao drugi slični slučajevi biće predmet procesa koji će voditi stručna komisija", naveo je Marjanović.

Rodbina preminulog koju smo juče zatekli u porodičnoj kućini Butine ispračala je da ne zna šta se tačno dogodilo sa Milivojem.

"Policija nam je rekla da je imao povrede. Niko ne zna šta se dešavalo niti kako je nastradao naš rođak. Milivoje, inače, živi sa starijim ocem, a ni on ne zna šta se tačno dogodilo", ispričala je rodica koja je željela ostati anonimna.

Zanimljivo je da je radnica iz obližnje prodavnice u koju je dolazio Butina takođe potvrdila da ulicu u kojoj je živio Butina već duže vremena terorišu jedni te isti "đilkoši".

"U ulici uglavnom žive stariji ljudi i kada dobiju penzije ovi im provale u kuću, pokradu ih, a zatim policija kao sprovodi istragu. Zna dobro policija ko je pretukao ovog čovjeka", navela je radnica koja je željela ostati anonimna.

Ramiza Čomić, komšinica Milivoja Butine, ispričala je da je on bio komšija za primjer.

"Uvijek je pozdravio, iako je bio stariji, pitao za zdravlje, nikada nije bilo problema sa njim. Ovo je prava tragedija što se dogodilo", navela je Čomićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije