Hronika

Horor u Tuzli: Otac zaklao kćerku

Horor u Tuzli: Otac zaklao kćerku
Horor u Tuzli: Otac zaklao kćerku

TUZLA - Slobodan Spasojević (56), iz Tuzle, danas je oko 16 sati na uzvišenju Ilinčica, u blizini konobe "Piknik", u šumi, ubio svoju kćerku Šejlu Spasojević (30).

Nakon svirepog ubistva počinjenog oštrim predmetom, navjerovatnije nožem, Slobodan Spasojević je odšetao do MUP-a TK gdje se predao službenicima policije.

"O motivima zločina teško je govoriti. Osumnjičeni je uhapšen i tokom sutrašnjeg dana bit će predat policiji. Tijelo ubijene je prevezeno u Komemorativni centar u Tuzli gdje će biti obavljena obdukcija", izjavio je portparol Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

Uzvišenje Ilinčica je bilo u potpunoj blokadi, a lokalno stanovništvo zaprepašteno vijestima o svirepom zločinu. Spasojevići su nastanjeni u drugom dijelu grada, u naselju Kojšino, i nije poznato otkud i zbog čega su se Slobodan i Šejla zaputli ka Ilinčici.

Inače, Slobodanovog sina Jasmina su prije četiri godine u zatočeništvu držali Emir Džinić, Eldar Salkić, Edin Ćehajić i Muharem Salihovski. Jasmin Spasojević je pretučen jer, navodno, nije htio instalirati program za onemogućavanje prisluškivanja mobilnih telefona.

Osumnjičeni, inače svi članovi Organizacije demobilisanih boraca Tuzla, sklopili su nagodbu sa Općinskim sudom. Džinić je dobio 28 mjeseci zatvora, a Salkić, Ćehajić i Salihovski po 26 mjeseci zatvora. Na suđenju službenicima ODB-a svjedočio je i Slobodan Spasojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije