Hronika

I ranije imao sukobe sa žrtvom

I ranije imao sukobe sa žrtvom
I ranije imao sukobe sa žrtvom

BANJALUKA - Mina Bešlagić, bivša vanbračna supruga ubijenog Almira Redžića (48), izjavila je u Okružnom sudu Banjaluka da je Zikrija Krkić (42), koji je optužen da je u okolini Prijedora ubio Redžića i Muharema Balića (62), "član sekte mudžahedina".

Ona se prisjetila i da joj je Redžić ranije ispričao da ga je Krkić nekoliko mjeseci prije ubistva presreo na putu, dok je upravljao mercedesom, ta da ga je svojim vozilom zgurao u kanal.

"Tada mu je rekao da  imaju odranije neraščišćene račune. Čula sam i da su imali sukob i u prodavnici u Trnopolju", navela je Bešlagićeva.

Prema njenim riječima, čula je i da je u vrijeme ubistva Mujaga Trnjanin vidio vozilo koje odlazi ispred kafane gdje se ubistvo dogodilo.

"Čula sam i da je Trnjanin rekao da je bilo lako prepoznati Krkića jer je jedini koji nosi takvu bradu u Trnopolju", rekla je Bešlagićeva.

Bešlagićeva je zaključila da je optuženi vehabija, te da je bio u sukobu s Redžićem.

Krkića, koji je državljanin Norveške, terete da je u julu prošle godine u kafiću "San" u Trnopolju, kod Prijedora, usmrtio Balića i Redžića, ispalivši u njih 10 metaka iz automatske puške.

Osim za dvostruko ubistvo, Tužilaštvo optuženog tereti i za neovlašteno držanje oružja.

Krkić je, podsjetimo se, pred sudijom za prethodno saslušanje izjavio da nije kriv za djela za koja ga tereti optužnica banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Nakon ubistva, mještani su za Krkića ispričali da se družio s vehabijama, te da se, baš kao i svi ostali pripadnici tog pokreta, tako oblačio i ponašao.

U vrijeme kada je izrešetao dvojicu mještana došao je iz Norveške kako bi proslavio Bajram i, kako se tada pričalo, da oženi sina. Ovaj krvavi zločin rasvijetljen je za svega tri dana, nakon brojnih privođenja i vještačenja tragova.

Podsjetimo, to ubistvo izazvalo je mnoge spekulacije, a tome su najviše doprinijeli bošnjački političari, koji su, prije nego što je okončana istraga, za taj zločin optužili Srbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije