Hronika

Izbjeglica iz BiH u Australiji pretukao vlasnika trgovine

Izbjeglica iz BiH u Australiji pretukao vlasnika trgovine
Izbjeglica iz BiH u Australiji pretukao vlasnika trgovine

KANBERA - Australijski sud u Kanberi osudio je Ermina Mehića, izbjeglicu iz BiH, na devet mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda vlasniku jedne trgovine.

Naime, Mehić se već četiri mjeseca nalazi u zatvoru, tako da mu ostaje da odleži još narednih pet. Uz ovu kaznu, sudija mu je izrekao i uslovnu kaznu u trajanju od 18 mjeseci.

Inače, Mehić je prošlog septembra, zajedno sa prijateljima Emirom Ajetovićem (22) i Aldinom Kahrićem (26), ušao u prodavnicu "Quick and Go" u mjestu Sivik. Tuču su započeli Ajetović i Kahrić, a Muhić im se pridružio, nakon čega je vlasnika prodavnice u više navrata udario u glavu.

Mehić u svom dosijeu već ima nekoliko presuda za nasilno ponašanje, a osuđivan je i za nezakonito posjedovanje oružja. Štaviše, tokom suđenja se moglo čuti da je učestvovao u više od 50 tuča.

Inače, Mehić se branio time da je još kao dijete najranije godine života proveo okružen "smrću i uništenjem" u svom mjestu u blizini Srebrenice. Inače, u Australiju je došao iz Njemačke, gdje je živio jedno vrijeme.

O tome da je nasilje prije pravilo nego izuzetak u Mehićevom životu svjedoči i to da je zbog sukobljavanja sa učenicima svojevremeno izbačen iz škole, a u više navrata je uhvaćen kako koristi narkotike i nedozvoljena sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije