Hronika

Jednomjesečni pritvor Radoslavu Mariću

Jednomjesečni pritvor Radoslavu Mariću
Jednomjesečni pritvor Radoslavu Mariću

BANJALUKA - Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor za Radoslava Marića /27/ koji je osumnjičen da je ubio Vaskrsija Prtiju, rekla je Srni portparol Suda Jelena Popović.

Popovićeva je istakla da je postupajući sudija Okružnog suda u Banjaluci odredio pritvor do 16. marta, računajući od dana hapšenja osumnjičenog.

Pritvor je određen zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, odnosno ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Mjere pritvora su određene i zbog vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili stroža, a koja je posebno teška s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela.

Prema riječima Popovićeve, Marić je osumnjičen da je 14. februara oko 19.00 časova u Bronzanom Majdanu, selo Obrovac, grad Banjaluka, u svojoj kući nakon kraće verbalne rasprave Prtiju udario pesnicom u glavu, nanijevši mu povrede od kojih je preminuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije