Hronika

Lukač: Nasilnik prijetio da će pobiti djecu

Lukač: Nasilnik prijetio da će pobiti djecu
Lukač: Nasilnik prijetio da će pobiti djecu

BANJALUKA - Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, protiv kojeg je Okružno tužilaštvo Banjaluka podnijelo izvještaj zbog nanošenja lake povrede Banjalučaninu D.S., ističe da je, kada se to dogodilo, sprečavao D.S. u namjeri da povrijedi njegovu suprugu, komšinicu sa bebom u naručju, te mališane koji su se igrali u blizini ministrove kuće.

"Meni do tada nepoznato lice, starosti više od 20 godina, pojavilo se neposredno ispred kapije moje kuće i fizički nasrnulo na maloljetnu djecu od pet do 10 godina, kojih je bilo oko 15, sa luđačkim povicima: 'Sve ću vas pobiti'", navodi Lukač.

Tada su, kako ističe ministar, djeca pobjegla na sve strane.

"Kada su ga moja supruga, koja je bila prisutna, i komšinica sa bebom u naručju upozorile da ne dira djecu i da su se uplašile, isto lice se okreće prema njima i unosi se u lice vrišteći: 'Šta ti hoćeš, glavu ću ti otkinuti'", ističe Lukač, koji je na bolovanju zbog dvije operacije koje je imao.

Tog trenutka je, prisjeća se, prišao tom mladiću i otvorenim dlanom ga odgurnuo u namjeri da ga spriječi u očitoj namjeri da ih povrijedi.

"Nakon toga je došlo do guranja i njega sam oborio na zemlju uz pomoć zahvata na ruci i držao ga u namjeri da ga smirim. Istovremeno je pokušavao da me udari nogama, prilikom čega je došlo do povreda u vidu oderotina i ogrebotina jer je on ležao na asfaltu i pokušavao se oteti iz zahvata sve vrijeme govoreći: 'Pusti me, sve ću ih pobiti.' Kada sam ga pitao koga će pobiti, ponovio je: 'Djecu... sve ću ih pobiti'", prisjeća se Lukač.

On dodaje da je mladića tada upitao za razlog, na šta je ovaj odgovorio: "Tukli su mi sestru, sve ću ih pobiti."

"Nakon nekoliko minuta držanja u zahvatu isti je rekao da se smirio i da neće praviti probleme, nakon čega sam ga pustio. Sve se desilo zbog bezazlene dječje igre gdje je njegovu sestru od sedam-osam godina udarilo u igri drugo dijete od pet godina, a nakon što mu se sestra požalila, on je uzeo pravdu u svoje ruke i krenuo da traži djecu od pet-šest godina da ih kazni na neviđen i neprimjeren nasilnički način, sa ozbiljnom prijetnjom da će ih povrijediti i ubiti", navodi Lukač.

Kako dodaje, njegov odgovor na ovakvo ponašanje je bio potpuno adekvatan, i ovaj put, i u budućnosti, kako kaže, ako bude u prilici, uvijek će spriječiti bilo kog nasilnika da napadne i povrijedi ili zaplaši bilo čije dijete ili ženu, i nikada od takvih stvari neće okrenuti glavu.

Javnosti se, kako dodaje, obratio kao građanin, a ne kao ministar, jer se sve to desilo mnogo prije njegovog postavljenja na mjesto ministra unutrašnjih poslova RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije