Hronika

Napadnute djevojke na Banj brdu za "Nezavisne" o incidentima

Napadnute djevojke na Banj brdu za "Nezavisne" o incidentima
Foto: Ilustracija | Manijak napada i na Banj brdu

BANJALUKA - Banjalučkoj policiji je prijavljeno da je u utorak oko 20.30 muškarac star između 25 i 27 godina napao Banjalučanku na Banj brdu, koja se, na sreću, hrabro uspjela izboriti s njim i otjerati manijaka.

Ono što je još alarmantnije jeste da je i dan ranije prijava stigla od još jedne Banjalučanke, koja je takođe napadnuta na stazi prema popularnom izletištu.

"Krenula sam u rekreativnu šetnju, kao što obično radim, kada je na skretanju od kafića prema spomeniku na Banj brdu ispred mene iskočio muškarac, stavio mi ruke preko lica, povukao u stranu i rekao da budem tiha", počinje traumatičnu ispovijest za "Nezavisne" Banjalučanka napadnuta u utorak naveče.

Prema njenim riječima, radi se o mlađem momku tamnije kose, koji je prilično visok i mršav, a na sebi je imao tamnu trenerku i majicu.

"U tom trenutku sam se oduzela od straha, ali sam uspjela da se priberem. Odgurnula sam ga, nakon čega me je oborio na zemlju. Tada sam počela vrištati i zgrabila kamen koji je bio pored mene, nakon čega je on odšetao u šumu. Kada su se šetači okupili, jer su čuli moju vrisku, grupa djevojaka mi je rekla da se ista stvar, dan prije, dogodila i njihovoj prijateljici", priča ona.

Poslije napada ostale su joj traume, tako da je, kako kaže, noć probdjela i uzela tablete za smirenje.

"Godinama idem na Banj brdo, a sada je veliko pitanje hoću li više ići u rekreativnu šetnju na izletište. I ako budem, sigurno više neću sama", kaže ova prestrašena Banjalučanka.

Nakon što smo ovu informaciju objavili na portalu "Nezavisnih", našoj redakciji se javila i S.Š. iz Banjaluke, koja tvrdi da je u ponedjeljak napadnuta na banjalučkom izletištu.

"Ja sam napadnuta od strane bicikliste, na dijelu blizu rampe, takođe na rekreativnoj stazi prema Banj brdu. Dobila sam udarac u predjelu zadnjice i on je pobjegao", priča S.Š.

Sve je prijavila policiji, ali se i sama dala u potragu za napadačem.

"Sutradan sam ga opet uočila kao pješaka na Banj brdu, oko 19 sati. Kretao se prema gradu, dakle tada je silazio sa izletišta. Nakon sat i po vremena drugarice su mi javile da je napadnuta jedna djevojka kod spomenika. Tako da se pitam da li je moguće da imamo dva manijaka na Banj brdu", kaže ova Banjalučanka.

Ono što još više zabrinjava je to što su se napadi na djevojke dogodili kada je Banj brdo prepuno rekreativaca.

"U oba slučaja utvrđeno je da nema elemenata seksualnog napada, te da se radi o fizičkom napadu, a policija intenzivno preduzima mjere i radnje na pronalasku počinioca. Apelujemo na građane da ukoliko primijete bilo šta sumnjivo da se obrate najbližoj policijskoj stanici ili pozovu 122", naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

Banjalučanke su sve više u strahu od manijaka, jer, podsjećamo, prijavljena su i dva napada u užem centru grada.

Nakon toga je po prijavi hapšen Vanja G., koji je u Ulici Petra Rađenovića pokazivao polni organ ženama. On je pušten na slobodu jer policija nije dobila pozitivno prepoznavanje od strane napadnute. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije