Hronika

Mile Radišić izlazi na slobodu

Mile Radišić izlazi na slobodu
Foto: Ilustracija | Mile Radišić izlazi na slobodu
N.N.

BANJALUKA - Vlasnik banjalučke firme „Grand trade“ Mile Radišić, koji služi trogodišnju zatvorsku kaznu zbog kriminala u poznatoj aferi „Medicinska elektronika“, podnio je službeni zahtjev za uslovno puštanje na slobodu.

Poslovni portal Capital.ba objavio je da će njegov zahtjev biti odobren, bez obzira na to što je bio devet mjeseci u bjekstvu od pravde

Zahtjev za uslovno puštanje na slobodu Radišić je Komisiji za uslovni otpust, koja je formirana pri Ministarstvu pravde, podnio 29. septembra, a konačnu odluku Komisija bi trebalo da donese u toku ovog mjeseca.

"Zahtjev će mu biti odobren jer 'ispunjava sve zakonske uslove', odnosno odslužio je dvije trećine kazne“, rekao je dobro obavješten izvor portala, dodajući da na odluku Komisije ne utiče to što je bio u bjekstvu.

Radišiću, koji je osuđen na tri godine, kazna ističe 18. jula 2018. godine. Ako mu se odobri uslovni otpust, to znači da iz zatvora izlazi osam do devet mjeseci prije nego što mu ističe redovna kazna.

Prema zakonu, kada Komisija prihvata zahtjev za uslovno puštanje, podnosiocu izriče mjere zabrane napuštanja državne granice i obavezno javljanje svakih 15 dana u policiju dok traje uslovni otpust.

(Capital.ba)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije