Hronika

Mladić izrešetan sa osam metaka u Zenici

Mladić izrešetan sa osam metaka u Zenici
Mladić izrešetan sa osam metaka u Zenici

ZENICA - Policija traga za H. D. iz Zenice zbog sumnje da je sa osam hitaca iz pištolja ranio sugrađanina Arna M. (27) tokom obračuna u zeničkoj ulici Londža.

Incident se desio u srijedu samo nekoliko časova nakon vatrenog obračuna u kome je ranjen Renato Barišić (19) u zeničkom naselju Ckrvenice.

Prema nezvaničnim informaciji, ranjavanju Arna prethodila je svađa nekoliko mladića.

- Grupa mlađih osoba sjedila je na betonskom zidu u ulici Londža i tu su se zbog nečega posvađali. Došlo je do sukoba tokom kojeg je H. D. pucao iz pištolja. Osam hitaca je pogodilo Arna M. u noge. Napadač i još jedna osoba koja je bila s njim su nakon toga pobjegli - rekao je izvor blizak istrazi.

Povrijeđeni mladić prevezen je u Kantonalnu bolnicu u Zenici gdje zadržan.

- Pacijent A. M. primljen je u srijedu naveče, 21.50 časova sa više ustrelnih rana na obje potkoljenice i natkoljnice. Ljekari su konstatovali teške povrede, a on je nakon ukazane pomoći smješten na Odjel za vaskularne bolesti - kazali su u KB Zenica.

U MUP-u Zeničko-dobojskog kantona su kazali da su obavili uviđaj i da tragaju za osumnjičenim. Nisu navodili detalje niti mogli da kažu šta je mogući motiv obračuna mladića.

Zenička policija je juče uhapsila Admira Topčića koji se sumnjiči da je učestvovao u napadu i ranjavanju Renata Barišića. Ranije je zbog ovog obračuna uhapšen Kerim Ćerim (22) iz Zenice. Saznajemo da  je on bio očevidac događaja i vjerovatno će postati svjedok u ovom slučaju.

Ranjavanje Arna M. je šesti revolveraški obračun u Zenici od početka godine. Zbog posljednjih dešavanja policija je bukvalno okupirala Zenicu i pretresa svakog sumnjivog.

Osim policije u Zenici i sarajevska policija traga za revolverašima. Sarajlije Mario Mrnjavac i Medin Koso i dalje su u bjekstvu poslije ubistva Anesa Mešića (38) na Trgu Oteškog bataljona u Sarajevu. Očevici ubistva su ispričali da je Mrnjavac pucao, a Koso bio s njim.

Zbadanje

Ljekari bolnice u Bihaću i juče su se borili za život maloljetnog Emina Rahmanovića (17) iz Velike Kladuše kojeg je nožem ubo sugrađanin Huso Šehić (60). Sukob se desio u srijedu u gradskom parku u Velikoj Kladuši oko 15 časova. Tokom tuče  Šehić je nožem ubo Rahmanovića nakon čega je i uhapšen. U MUP-u Unsko-sanskog kantona, navodeći inicijale, potvrdili su da se desio incident i da je Šehić uhapšen.  Nisu navodili detalje.

(Glas Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije