Hronika

Na slobodi osumnjičeni socijalni radnik

Na slobodi osumnjičeni socijalni radnik
Na slobodi osumnjičeni socijalni radnik

BANJALUKA - Osnovni sud u Banjaluci pustio je iz pritvora Anđelka Đokića (63), suspendovanog radnika Centra za socijalni rad Banjaluka, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja i seksualno iskorištavanje maloljetnog štićenika, potvrđeno je "Nezavisnim".

Istom odlukom iz pritvora je pušten i Đokićev saučesnik Igor Račić (37) iz Banjaluke, dok je Milivoje Golić (40) iz Čelinca na slobodi još od jula ove godine.

Osnovni sud u Banjaluci tako nije prihvatio zahtjev banjalučkog Okružnog tužilaštva koje je tražilo da osumnjičenima Đokiću i Račiću bude produžen pritvor i to zbog ometanja istrage i uticaja na svjedoke bitne za krivični postupak.

Miroslav Mikeš, Đokićev advokat, podsjetio je da je Sud krajem jula produžio pritvor osumnjičenima za 30 dana i to isključivo zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

"Tih 30 dana je prošlo, a svi svjedoci su saslušani, tako da je odluka Suda o puštanju iz pritvora bila očekivana", naveo je Mikeš.

I dok su oštećena strana, kao i istražni organi u šoku i nevjerici, Jevto Janković, advokat Račića i Golića, takođe navodi da je odluka Suda bila očekivana jer su prestali razlozi za njihovo zadržavanje u pritvoru.

"Nezavisne" saznaju da bi banjalučko Okružno tužilaštvo uskoro trebalo da završi pisanje optužnice protiv Đokića i ostalih, koja će u narednom periodu biti dostavljena Osnovnom sudu na potvrđivanje.

"Kada optužnica bude podignuta, pokušaćemo dogovoriti sa banjalučkim tužilaštvom sporazum o priznanju krivice", naveo je Janković, dodavši da će, ako ne dođe do sporazuma, na suđenju tražiti oslobađajuću presudu za svoje klijente.

Podsjetimo, Đokić je uhapšen u policijskoj akciji kodnog naziva "Sparta" 23. juna ove godine zajedno sa Račićem i Golićem.

Dugogodišnji radnik banjalučkog Centra za socijalni rad je uhapšen u ranim jutarnjim časovima na svome radnom mjestu.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi potvrdio je ranije da je policija puna tri mjeseca pratila i "snimala" osumnjičenu trojku.

Tokom perioda "snimanja" utvrđeno je da je Đokić u nekoliko navrata imao odnos sa maloljetnim dječakom, inače štićenikom Centra za socijalni rad Banjaluka.

Nakon hapšenja, osumnjičeni Račić i Golić su priznali izvršenje monstruoznih djela, dok je Đokić negirao sve.

Nakon hapšenja i pritvaranja Račić je imao problema sa "cimerima" pa su ga zatvorski stražari morali prebaciti u samicu zbog njegove lične bezbjednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije