Hronika

Nakon svađe i tuče izmasakrirala djeda

 Nakon svađe i tuče izmasakrirala djeda
Nakon svađe i tuče izmasakrirala djeda

LOPARE - Tridesetogodišnja Bojanka Radić iz Priboja, kod Lopara, u ponedjeljak je nožem brutalno izmasakrirala djeda Milorada Radića (84).

Monstruozno ubistvo izvršeno je u porodičnoj kući Radića, gdje je osumnjičena živjela sa ocem i pokojnim djedom.

Motiv ubistva zasad nije poznat, a kako saznajemo, ubistvu je prethodila žestoka svađa i tuča osumnjičene i njenog djeda.

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini koji rukovodi istragom naredio je da bude izvršena obdukcija ubijenog Radića.

Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina, izjavila je, uz navođenje inicijala, da je Radićeva u ponedjeljak oko 16 časova pozvala policiju i prijavila ubistvo.

Zanimljivo je da je osumnjičena policiji prijavila da je njen otac izvršio ubistvo.

No, tokom uviđaja inspektori su ipak utvrdili da je za ubistvo odgovorna upravo tridesetogodišnjakinja.

Komšije Radića ispričale su danas da je mjesto zločina bilo stravično, jer je, kako kažu, Radićeva bukvalno izmasakrirala djeda.

"Krv je bila na sve strane, a neko je ispričao i da je čak odsjekla uši starcu. Strašno", izjavio je komšija Radića koji je želio ostati anoniman.

Istraga tek treba da utvrdi motiv zločina i okolnosti jer su povrede uočene i kod Radićeve

"Nezavisnim" je potvrđeno da je Radićeva u ranijem periodu u nekoliko navrata liječena na psihijatrijskim klinikama u Banjaluci i Bijeljini.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi ispričao je danas da je policija tokom uviđaja pronašla nož kojim je izvršeno ubistvo, te druge materijalne dokaze, koji će takođe biti predmet vještačenja.

Tokom kriminalističke obrade na tijelu osumnjičene utvrđen je veći broj povreda koji su nastali tokom obračuna sa žrtvom.

"Istraga će utvrditi tačne okolnosti pod kojim se dogodilo ubistvo, kao i motiv, te da li je osumnjičena bila napadnuta ili je ona ta koja je prva napala", objasnio je izvor blizak istrazi.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičena je danas u poslijepodnevnim časovima sprovedena u nadležnost bijeljinskog Okružnog tužilaštva koje bi trebalo zatražiti određivanje jednomjesečnog pritvora.

Ukoliko vještaci na predstojećem suđenju potvrde da je Radićeva psihijatrijski bolesnik, osumnjičenoj neće biti izrečena zatvorska kazna, već obavezna mjera liječenja u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije