Hronika

Napasnik iz Čelinca ponovo silovao ženu

Napasnik iz Čelinca ponovo silovao ženu
Napasnik iz Čelinca ponovo silovao ženu

ČELINAC - Miroslav Gavrić (33) iz Čelinca osumnjičen je da je u čelinačkom mjestu Šnjegotina silovao šezdesetčetvorogodišnju ženu, saznaju "Nezavisne" od izvora upućenog u istragu.

Policija ga je uhapsila, a ovaj jezivi napad zaprepastio je lokalno stanovništvo, a dogodio se u subotu u jutarnjim satima.

Posebno je šokantna činjenica da je Gavrić i prije nešto više od dvije godine uhapšen zbog silovanja, kada je žrtva bila dvadesetčetvorogodišnja majka dvoje djece.

"On je, tako sam čula, izašao dva mjeseca ranije iz zatvora zbog dobrog vladanja i vidite šta je počinio ovog vikenda", rekla je za "Nezavisne" jedna mještanka Čelinca, s tim da za ovu informaciju nismo uspjeli dobiti zvaničnu potvrdu.

S obzirom na to da je riječ o izuzetno osjetljivom slučaju, ali i s ciljem da zaštite nesrećnu ženu, istražioci zasad ne iznose detalje.

Navodeći inicijale osumnjičenog, Mira Miletić, sekretar Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, potvrdila je da je on, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu silovanje, sproveden u tu pravosudnu instituciju.

"Dežurni tužilac će u zakonskom roku ispitati osumnjičenog i odlučiti o daljim mjerama i radnjama", rekla je Miletićeva.

Tada tridesetjednogodišnji Miroslav Gavrić uhapšen je i u aprilu 2014. zbog silovanja, a ubrzo potom mu je određen jednomjesečni pritvor u Osnovnom sudu u Kotor Varošu.

Izvor blizak istrazi je tada, podsjetimo, kazao da su Gavrić i žena prije silovanja te večeri bili na slavi kod zajedničkog prijatelja.

"Poslije ponoći ona je krenula kući. Za njom je krenuo i Gavrić, na kojem se vidjelo da je malo popio. Neko vrijeme ju je pratio i kada su stigli na njivu obraslu šumom gdje nema kuća u blizini, Gavrić je napao i silovao ženu", ispričao je tada izvor blizak istrazi.

On je dodao da se ta, tada dvadesetčetvorogodišnja žena, branila i galamila, ali s obzirom na to da u blizini nema kuće, niko je nije čuo. 

Prema riječima ovog izvora, ta žena je udata i ima dvoje djece, a u selu u kojem živi mještani su potvrdili priču da su čuli da ju je silovao Gavrić.

Predložen pritvor za silovatelja iz Čelinca

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za M.G. (1983.) iz Čelinca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo silovanje.

Osumnjičeni je krivično djelo počinio nad 64-godišnjakinjom, 1. oktobra u opštini Čelinac, potvrđeno je Feni u ovom tužilaštvu.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će M.G. ponoviti krivično djelo i zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice.

Postoji i bojazan da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenjem građana.

O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučitće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije