Hronika

Nasilnici koji su noževima napali putnike u tramvaju na slobodi

Nasilnici koji su noževima napali putnike u tramvaju na slobodi
Nasilnici koji su noževima napali putnike u tramvaju na slobodi

SARAJEVO - Almen Mujan (22) i Alija Suljić (21) će biti pušteni na slobodu nakon saslušanja u policijskim prostorijama, uprkos činjenici da su sinoć pijani upali u tramvaj i povrijedili 4 putnika.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, osumnjičeni za nasilničko ponašanje neće biti zadržani te će se naći na slobodi, a po nalogu postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Podsjećamo, sinoć su Mujan i Suljić, u vidno pijanom stanju, upali u tramvaj koji je saobraćao ulicom Džemala Bijedića, a koji se u trenutku napada nalazio na području sarajevskog naselja Stup.

Napali su putnike te su tri osobe zadobile posjekotine po rukama, srećom površinske. Jedna osoba je tokom naguravanja sa pijanim mladićima zadobila i udarce i kontuzije po tijelu.

Svima je pomoć ukazana na KUM-u Kliničkog centra u Sarajevu, nakon čega su pušteni na kućno liječenje.

Osumnjičeni Mujan i Suljić su nedugo nakon napada i uhapšeni, ali ne i zadržani u pritvoru.

Zadržavanje u trajanju od 24 sata

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo saopštilo je, u vezi sa sinoćnjim događajem u tramvaju koji je saobraćao ulicom Džemala Bijedića, da je dežurni tužilac, nakon što je upoznat o svim činjenicama u vezi s tim događajem, naredio zadržavanje osumnjičenih osoba u trajanju od 24 sata.

"S obzirom na to da su osumnjičeni državljani BiH, da nisu osuđivani te da su svi svjedoci saslušani i da ne postoji mogućnost ometanja krivičnog postupka, Tužilaštvo je procijenilo da se nije stekao nijedan zakonski osnov odnosno razlog da bi se prema njima predložila mjera pritvora. Izvještaj o počinjenju krivičnog djela protiv dvojice osumnjičenih će biti dostavljen naknadno, nakon čega će protiv njih biti poduzete daljnje zakonske mjere", navode iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. (Fena)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije