Hronika

Ekskluzivno objavljujemo iskaz Paravinje: Antonija uzalud pokušavala da pobjegne iz kamiona

Ekskluzivno objavljujemo iskaz Paravinje: Antonija uzalud pokušavala da pobjegne iz kamiona
Ekskluzivno objavljujemo iskaz Paravinje: Antonija uzalud pokušavala da pobjegne iz kamiona

BANJALUKA - Dragan Paravinja, osumnjičeni za nestanak maloljetnice Antonije Bilić, u izjavi koju je tokom saslušanja u policiji dao, a koja je u posjedu “Nezavisnih”, ispričao je detalje kako je sreo maloljetnu djevojku i sve šta se dalje dešavalo do tragičnog kraja.

Svoje priznanje je počeo:

" Nakon što sam došao kući i u istoj prespavao dana 7. juna 2011. godine sam oko pet časova ujutro sa svojim kamionom krenuo prema Splitu na prvi istovar. U Split sam došao u prijepodnevnim časovima, gdje sam završio istovar uz malo kašnjenje jer mi se stranica karoserije nije htjela otvoriti. Nakon navedenog istovara sam otišao u 'Solin- građu' u Solinu, gdje sam nosio novac da platim neke svoje privatne dugove.

Nakon plaćanja, ne mogu se sjetiti koliko je bilo časova, sa svojim kamionom krenuo sam u pravcu Zagreba. Na putu prema Zagrebu na raskršću puteva Split- Drniš, Drniš - Šibenik pored puta sa moje lijeve strane primijetio sam djevojku koja je stopirala vozila u kontra smjeru mog kretanja. Primijetio sam da je bila lijepa, crne duže kose i da je na sebi imala farmerice i majicu, ne mogu se sjetiti koje boje, dok je o ramenu držala žensku torbu. Prilikom nailaska u neposrednu blizinu djevojke, pošto mi je bio otvoren prozor ja sam joj dobacio 'Hoćeš li sa mnom u Zagreb' na šta je ona odgovorila 'Hoću u Split', nakon čega ja produžavam nekih 50-tak metara dalje, okrećem kamion i dolazim u blizinu djevojke koja je stopirala”.

Paravinja uskoro počinje konkretniji razgovor sa Antonijom Bilić, kako je rekao da joj se “nabacuje”, što je djevojka prihvatala sa rezervom, a zatim je zaustavio kamion...

"Razlog mog zaustavljanja ogledao se u tome što sam ja imao namjeru preći na njenu stranu sjedišta i to na taj način što sam izašao iz kamiona i pješke prešao na stranu suvozačevih vrata, gdje sam tom prilikom pokušavao djevojku smiriti, čak joj nudeći da izađe iz kamiona. Nakon toga, ja ulazim u kamion, dok je djevojka za to vrijeme prešla na mjesto vozača i bezuspješno pokušavala otvoriti vozačeva vrata, koja se nisu mogla otvoriti, nakon čega je počela da me psuje i vrijeđa psujući srpsku majku. Tokom tih dešavanja...."

Ostale detalje pročitajte u sutrašnjem štampanom izdanju “Nezavisnih novina”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije