Hronika

Nosio bombu u školu pa je bacio s prozora

Nosio bombu u školu pa je bacio s prozora
Nosio bombu u školu pa je bacio s prozora

ČELINAC - Učenik prvog razreda srednje škole u Čelincu dva dana je nosio ručnu bombu M-57 u školu, da bi je, nakon što je razotkriven, s prozora bacio u dvorište.

Na svu sreću, bomba nije eksplodirala i niko nije povrijeđen, a uklonili su je pripadnici Civilne zaštite.

Incident se desio u utorak oko 11 sati, a cijeli slučaj je policiji prijavio Milivoje Pavlović, direktor škole.

"Razredni starješina me obavijestio kako su mu đaci prijavili da jedan od učenika sa sobom nosi bombu. Učenika sam odmah pozvao kod sebe u kancelariju, a pozvao sam i policiju, koja je došla u roku od pet minuta", kaže Pavlović.

Prema njegovim riječima, kada je policija došla u školu ovaj petnaestogodišnji dječak je u početku sve negirao da bi nešto kasnije ipak priznao da je imao kod sebe eksplozivnu napravu.

"Kazao je da ju je bacio u dvorište u travu, nakon čega je policija odmah pozvala Civilnu zaštitu, koja je brzo reagovala, obezbijedila područje gdje je naprava bačena i bezbjedno je uklonila", kaže Pavlović.

Prema njegovim riječima, učenik je kazao da je bombu pronašao na smetljištu.

"I pored svega, siguran sam da nije imao namjeru nikoga da povrijedi već da privuče pažnju na sebe", kazao je Pavlović.

Inače, kako smo uspjeli nezvanično saznati, dječak se u školi igrao bombom, odvrtao upaljač i vadio i vraćao osigurač, a prijavili su ga prestravljeni đaci iz razreda.

Školski pedagog u ovoj ustanovi kazao nam je kako je nakon incidenta dječak zajedno sa službenicima iz Centra za socijalni rad i psihologom otišao u policijsku stanicu, gdje je dao izjavu, nakon čega je pušten kući.

O kazni koja mu slijedi škola će se izjasniti nakon što dobije zapisnik od policije, poslije čega će biti održana sjednica Nastavničkog vijeća.

Inače, kako saznajemo, radi se o djetetu razvedenih roditelja. Majka mu se preudala i živi u Bihaću, a otac radi u inostranstvu, pa ga izdržavaju djed i baka s kojima živi u Banjaluci.

Iz CJB Banjaluka su kazali kako je o svemu obaviješten tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku preduzmu mjere na dokumentovanju krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije