Hronika

Obijali i pljačkali povratničke kuće

Obijali i pljačkali povratničke kuće
Obijali i pljačkali povratničke kuće

PRIJEDOR, BANJALUKA - Policija u Prijedoru rasvijetlila je ukupno 11 teških krađa na području ovog grada i uhapsila četvoročlanu grupu koja je u svom pohodu ukrala robu i dragocjenosti vrijedne 33.000 maraka.

Kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, u akciji koju je sprovela policija uhapšeni su Admir Brdar (20), Aladin Avdić (26), Admir Mulalić (32) i Saša Bašić, svi odranije poznati policiji.

Meta ove grupe bile su privatne kuće povratnika u naseljima Čarakovo, Zecovi i Rakovčani, a pljačke su izvršili u periodu od januara 2014. godine do februara 2015.

Kako je juče saopšteno iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor, navodeći inicijale uhapšenih, krim-obradom je utvrđeno da su osumnjičeni iskorištavali odsustvo vlasnika, a zatim provaljivali u kuće.

"Iz kuća su tom prilikom otuđivali novac, zlato, oružje, razne vrste alata, alatne mašine, te ostale sekundarne sirovine", saopšteno je iz prijedorskog CJB-a.

Inače, kako saznajemo, plijen, koji je ova grupa ukrala, većinom je završavao u Federaciji BiH, gdje je i prodan, dok je profit dijeljen na četiri jednaka dijela.

Naruku im je išlo i to što su vlasnici kuća uglavnom u inostranstvu, a kuće posjećuju za praznike.

I banjalučka policija je na dobrom putu da rasvijetli devet teških krađa i tri krađe u pokušaju.

Kako nezvanično saznajemo, juče je u svojstvu osumnjičenog ispitan Danijel Malešević, zvani Džo, koji je takođe odranije poznat policiji po raznim krivičnim djelima. 

Iz banjalučkog CJB-a, navodeći njegove inicijale, juče je saopšteno kako je tokom ove godine uglavnom u noćnim satima neopaženo dolazio do ugostiteljskih objekata, roštiljnica i butika, a zatim pajserom ili šrafcigerom obijao vrata i uzimao pazare iz kasa.

Osumnjičeni je pored novca uzimao i druge predmete koje je pronalazio, među kojima su alkohol i odjevni predmeti", kazala je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Kako je kazala, tokom istrage pronađen je i oduzet alat koji je koristio za pljačke, a koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije