Hronika

Opsežna policijska potjera, nakon pucnjave u Rakelićima kod Prijedora (FOTO)

Opsežna policijska potjera, nakon pucnjave u Rakelićima kod Prijedora (FOTO)
Opsežna policijska potjera, nakon pucnjave u Rakelićima kod Prijedora (FOTO)

PRIJEDOR - Nekoliko kvadratnih kilometara, kao i svi putevi u Rakelićima, kod Prijedora, danas su bili u potpunosti blokirani zbog opsežne potrage, koja je pokrenuta zbog tri maskirane osobe koje su sletjele automobilom i potegle oružje na putare.

Naoružani i maskirani razbojnici još uvijek nisu uhapšeni.

Oni su terenskim vozilom BMW karavan oko 11 sati sletjeli nekoliko metara od radnika preduzeća "Niskogradnja Marjanović", koji su na tom putu krpili rupe.

U najboljoj namjeri da pomognu unesrećenima, putari su prišli automobilu, a ostali su zaprepašteni kada su iz njega izašli maskirani likovi s fantomkama preko glave, od kojih je jedan imao pušku.

Tu počinje prava drama. Jedan od maskiranih poteže oružje na radnike, koji se daju u bijeg po lokalnim njivama, a ova trojica pale automobil i zatim bježe u šumu.

"Ne idite dolje, otjeraše nas s puškama", ispričao nam je Milan Aleksić, čija kuća je nekoliko desetina metara od mjesta gdje se desio nesvakidašnji susret, a koji je u bijegu sreo jednog od radnika.

Kako je rekao, krenuo je da vidi o čemu se radi, a u tom trenutku krenule su eksplozije od užarenog stakla i guma, a gust dim nadvio se nad selom.

"Nisam siguran, ali mislim da nisu pucali. Možda su se i radnici prepali svega, pa im se učinilo. Znam šta je pucanj iz oružja i siguran sam da ga nisam čuo", kazao nam je on.

Prema njegovim riječima, nešto slično se nije desilo godinama u ovom mjestu, a nada se da će policija što prije riješiti ovaj slučaj kako bi se svi mogli vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Da li je bilo pucnjave ili ne, nisu mogli potvrditi ni u Centru javne bezbjednosti (CJB) u Prijedoru, a sve bi trebalo da bude razjašnjeno istragom.

Slučaj im je prijavljen oko 11 časova, nakon čega su svi putevi u blizini bili blokirani i nakon čega je krenula potraga u kojoj su, pored prijedorskih policajaca, učestvovali i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a RS uz asistenciju helikoptera. Na licu mjesta forenzičari su nekoliko sati izuzimali tragove, a policija novinarskim ekipama nije dozvoljavala da se približe.

Ko su maskirani razbojnici, u petak niko nije mogao sa sigurnošću da kaže. Nije se znalo ni da li su bježali nakon izvršenja nekog krivičnog djela ili su tek kretali u pohod. Tokom dana pojavila se i informacija kako su bježali nakon pljačke u Sanskom Mostu, ali ovu informaciju takođe niko od zvaničnika nije mogao da potvrdi, niti je policija u tom mjestu imala informacije o izvršenju nekog krivičnog djela.

Inače, kako je otkriveno, do nesreće je došlo tako što je vozilo velikom brzinom izlazilo iz krivine i naišlo na radnike, koji, kako saznajemo, nisu znakom obilježili da se na putu izvode radovi. Tada su pokušali da izbjegnu radnike i mašine na putu, ali su sletjeli i prevrnuli se na krov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije