Hronika

Oštetili Udruženje za 2,2 miliona KM?

Oštetili Udruženje  za 2,2 miliona KM?
Oštetili Udruženje za 2,2 miliona KM?

BANJALUKA - CJB Banjaluka podnio je Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv Nikole Grbića, predsjednika Udruženja za unutrašnji i međunarodni transport RS i njegove supruge Biljane zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

Kako je saopšteno iz CJB Banjaluka, Grbići su osumljičeni da su u periodu od 31. januara do 30. juna 2014. godine pričinili materijalnu štetu Udruženju za međunarodni transport RS u iznosu od 2.291.690 KM.

Naime, Nikola Grbić je, kao predsjednik Udruženja, sa firmom "Granit" potpisao ugovor za prevoz zemljanih i kamenih materijala na trasi autoputa Banjaluka - Prnjavor. Nakon toga, kako su saopštili iz CJB Banjaluka, navode inicijale osumljičenih, predsjendik Udruženja iskoristio je svoj poloažaj i bez saglasnosti Skupštine Udruženja raskinuo ugovor sa preduzećem "Granit" te dogovorio prevoz sa preduzećem "Grbić Truds", čiji je vlasnik njegova supruga Biljana. Kako pojašnjava naš izvor, Nikola Grbić je praktično posao prevoza zemljanih i kamenih materijala, za koji je prvobitno ugovor potpisalo Udruženje, raskinuo sa firmom "Granit" i prepustio ga svojoj supruzi, odnosno iskoristio svoj uticaj i "natjerao" "Granit" da potpiše ugovor sa firmom "Grbić Truds".

Sa druge strane, Grbić demantuje navode policije ističući da nisu tačni i da niko nije oštećen, a pogotovo ne prevoznici kojima je isplaćena svaka marka koju su zaradili. On tvrdi da su sve obaveze, porezi, gorivo itd. plaćeni i da će na sudu sigurno dokazati da je nevin.

Inače, pojedini članovi Udruženja za unutrašnji i međunarodni transport ranije su tražili Grbićevu smjenu, optužujući ga za kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije