Hronika

Otac ubijene bebe u frižideru krio krvavu žensku potkošulju

Otac ubijene bebe u frižideru krio krvavu žensku potkošulju
Otac ubijene bebe u frižideru krio krvavu žensku potkošulju

SARAJEVO - Nakon što je sarajevska policija 16. jula uhapsila Mevlidu Mujić (21), osumnjičenu da je mjesec ranije ubila svoje muško novorođenče tako što mu je stavila krpu oko vrata i zadavila ga, a potom tijelo bacila u kontejner na Vilsonovom šetalištu, ostala je enigma ko je otac djeteta.

Kako se saznaje, ova 21-godišnjakinja nakon hapšenja je istražiteljima kazala da je otac djeteta Benjamin Rušević (20).

Kako bi istražili je li imao ikakve veze s porođajem i ubistvom novorođenčeta, policija je pretresla stan u opštini Novo Sarajevo koji koristi Rušević. Tom prilikom policajci su u stanu, i to u frižideru, pronašli krvavu odjeću, tačnije krvavu žensku potkošulju, te 19 paketića marihuane, četiri nagorjela ostatka cigareta s marihuanom, digitalnu vagu i pribor za prepakivanje droge.

Rušević je uhapšen, a tokom saslušanja u prisustvu svog advokata Omara Mehmedbašića kazao je da ne zna odakle krvava potkošulja u njegovom stanu, jer je mnogo ljudi prošlo kroz stan, te je negirao da je učestvovao u ubistvu bebe, javio je Avaz.

''Moj branjenik kazao je da s Mevlidom jeste bio u vezi, ali da je nije vidio nekoliko mjeseci te da nije znao da je trudna, niti je učestvovao u ubistvu djeteta. Za pronađenu marihuanu kazao je da mu služi za ličnu upotrebu'', rekao je  Mehmedbašić.

DNK analiza

No, po naredbi Tužilaštva, potkošulja pronađena u stanu 20-godišnjaka poslana je na DNK analizu kako bi bilo utvrđeno čija je pronađena krv.

Da je Mujić ubila bebu, policajci su otkrili nakon opsežne istrage i nakon što su obavili provjere u zdravstvenim ustanovama na području Kantona Sarajevo. Nakon hapšenja određen joj je i jednomjesečni pritvor.

Nije u pritvoru

Sud je odbio zahtjev Tužilaštva KS da Ruševiću bude određen pritvor, ali su mu umjesto pritvora izrečene mjere zabrane, i to oduzimanje putne isprave, zabrana napuštanja mjesta boravišta te obavezno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije