Hronika

"Pala" grupa razbojnika

"Pala" grupa razbojnika
"Pala" grupa razbojnika

SARAJEVO - Dvije nepoznate osobe u petak oko 22.20 sati izvršile su razbojništvo nad radnikom T.B. u prodavnici TR "Konaković" u ulici Kasindolska broj 196, općina Ilidža.

Uz prijetnju pištoljem ukraden je novac u iznosu oko 850 KM. 

Policijski službenici IV Policijske uprave (PU), radeći na rasvjetljavanju tog krivičnog djela uhapsili su šest osoba, koje će danas u 17 sati biti predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. 

Uhapšeni su Š.H. (1997.), S.A. (1992.), G.A. (1985.), R.N. (1990.), B.N. (1991.) i D.A. (1986.) svi sa Ilidže, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela razbojništva. 

Potparol MUPKS-a Irfan Nefić kazao je Feni da su te osobe u ranijem periodu izvršile 11 krivičnih dijela, a da je prilikom pretresa pronađen pištolj te oprema kojom su vršene krađe. 

Postoje osnovi sumnje da su te osobe izvršile razbojništvo u četiri prodavnice, četiri benzinske pumpe i tri kladionice. 

O hapšenju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uhapšeni su predati u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije