Hronika

Panić upucan u potiljak

Panić upucan u potiljak
Panić upucan u potiljak

DOBOJ - Vanja Panić (28), čije je tijelo u ponedjeljak nađeno u šahtu u dobojskom prigradskom naselju Prisade, upucan je u potiljak, a od zadobijenih povreda umro je na licu mjesta.

To je utvrđeno tokom obdukcije tijela, nakon što su Panića idenfikovali najbliži članovi porodice u prosekturi dobojske bolnice "Sveti apostol Luka", i to metodom prepoznavanja.

Za ubistvo Panića osumnjičen je Dario Jekić (27).

Patolog Ljubomir Curkić kazao je da je Panić identifikovan na osnovu odjeće koju je imao na sebi kobnog dana, na osnovu tetovaža na tijelu i ukupnog izgleda, te dodao da je njegova smrt bila trenutna.

"Tokom obdukcije pronađena je ustrelna rana desnog potiljačnog dijela glave, što je i uzrok smrti, a nađeno je i zrno u moždanom tkivu. Po karakteru povrda smrt je nastupila trenutno", rekao je Curkić.

Pripadnici Jedinice za podršku CJB Doboj detaljno pretražujući svaki grm, potok i jamu pronašli su u šahtu Panićevo tijelo, koje je bilo na dubini od oko dva metra i u vodi dubokoj oko pola metra.

Tijelo je pronađeno oko kilometar udaljeno od mjesta gdje je Jekić ostavio zapaljen mercedes, kojim je sa lica mjesta prevezao Panića, a kojeg je potom ručnim kolicima odvezao do šahta i tu ga bacio.

Prema nezvaničnim informacijama, pucnjavi i tuči prethodilo je "koškanje" stradalog Panića, koji je bio na vikend dopustu sa izdržavanja višegodišnje zatvorske kazne zbog pljačke banke, i Sebastijana Simića.

Navodno su se Panić i Simić sreli u jednom dobojskom noćnom klubu, u kojem su nakon kratkog "naguravanja" dogovorili tuču, koja je oko 5.40 između njih dvojice započela u Ulici Jug Bogdana.

Tuči su navodno prisustvovali i Panićevi rođaci, a potom se u okršaj uključio i Jekić, kojem je Simić kazao da ima dogovoren obračun sa Panićem, u kojeg je Jekić na kraju ispalio hitac.

Nakon pucnjave vinovnici su se razbježali, dok je Panić ostao da leži na zemlji, a na lice mjesta se potom vratio Jekić i njegovo tijelo stavio u mercedes i odvezao u nepoznatom pravcu.

Za Jekićem, koji je takođe poznat dobojskoj policiji, raspisana je potjernica, a Panić, koji je bio oženjen i imao sina, biće sutra sahranjen na mjesnom groblju u selu Boljanić, kod Doboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije