Hronika

Penzioner se ugušio paleći korov

Penzioner se ugušio paleći korov
Penzioner se ugušio paleći korov

ZVORNIK - Milan Simić (61) iz Zvornika smrtno je stradao paleći korov na svojoj njivi u naselju Zelinje u ovoj opštini.

Nesreća se desila u četvrtak u poslijepodnevnim časovima, a prema prvim nalazima nesrećni čovjek se ugušio. 

"Na lice mjesta izašao je mrtvozornik koji je izvršio pregled beživotnog tijela i tom prilikom utvrdio da nema tragova nasilja i da se radi o zadesnoj smrti, koja je najvjerovatnije nastupila zbog gušenja dimom", saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina.

Kako smo saznali iz policijskih izvora, nesrećnog čovjeka vatra je zahvatila i spalila dio kose i garderobe, a ugušio se u velikom dimu.

"Izgubio je kontrolu nad vatrom koja je počela velikom brzinom da se širi, a dim ga je vjerovatno dezorijentisao pa je imao male šanse da se spasi", kazao nam je jedan od očevidaca.

Inače, kako su mještani posvjedočili, u vrijeme kada je njihov komšija palio korov počeo je da duva jak vjetar, koji je potpomogao širenje vatre.

Vatrogasci iz profesionalne zvorničke jedinice veoma brzo su stigli na lice mjesta nakon što je prijavljeno da gori rastinje, ali je Simić već bio mrtav.

"Poziv na intervenciju smo dobili u 14.56, a na lice mjesta smo stigli u 15.25. Tijelo je ležalo mimo vatre pa pretpostavljam da je pokušao da se spasi, ali da se od ugljen-monoksida ugušio", kazao nam je Slaviša Milić, komandir Zvorničke vatrogasne jedinice.

Inače, vatrogasci su uspjeli spriječiti dalje širenje požara i vatre, koja je zahvatila oko 20 dunuma zemlje i rastinja. 

Kako smo saznali od komšija, Simić je dugo godina radio kao putar i bio je u penziji, a iza sebe je ostavio kćerku i sina.

"Prije nekoliko godina mu je umrla žena, a u porodičnoj kući je živio sa sinom, dok mu je kćerka udata. Živjeli su veoma teško, ali su se borili na razne načine", kazao nam je jedan od njegovih komšija.

Iz bijeljinskog CJB-a u petak su još jednom apelovali na sve građane da ne pale vatru u otvorenom prostoru, pogotovo ne blizu šume jer bi moglo doći do nesagledivih posljedica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije