Hronika

Pijani mladić napao policajce

Pijani mladić napao policajce
Pijani mladić napao policajce

LAKTAŠI - Policija iz Laktaša uhapsila je u nedjelju u Aleksandrovcu Bogdana Davidovića (20) zbog tuče i napada na policajce.

Kako je saopšteno iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka, navodeći Davidovićeve inicijale, on je policajce napao kada su došli da zaustave masovnu tuču kod jedne pekare u Aleksandrovcu, a u kojoj je i sam učestvovao.

"Dolaskom na lice mjesta B.D. se oglušio na zakonito izdato naređenje da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, a zatim je zadao više udaraca u predjelu tijela policijskim službenicima, koji su ga sprečavali da nastavi sa napadom na oštećenog", kazala je Marija Markanović, portparol banjalučkog CJB-a. 

Kako je rekla, on je uz upotrebu sile uhapšen, a omogućena mu je i ljekarska pomoć. 

"Izvršenim alko-testiranjem utvrđeno je da ima 0,98 gr/kg alkohola u organizmu", kazala je ona.

Povrijeđenim policajcima je ukazana pomoć u Domu zdravlja u Laktašima.

O incidentu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se protiv osumnjičenog, u redovnoj proceduri,  dostavi izvještaj za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", rekli su u CJB Banjaluka.

Posljednji napad na policajce se desio krajem marta u Ugljeviku, kada je na dvojicu službenika nasrnula grupa od pet mladića odranije poznata po nasilju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije