Hronika

Pijani mladići isjekli putnike

Pijani mladići isjekli putnike
Pijani mladići isjekli putnike

SARAJEVO - Almen Mujan (22) iz Sarajeva i Alija Suljić (21) iz Zenice uhapšeni su nakon što su sinoć u tramvaju, koji je vozio na relaciji Baščaršija - Ilidža, pijani divljali, te u tuči povrijedili četiri putnika, od čega su trojica isječena noževima.

Oni su, međutim, danas pušteni na slobodu po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, potvrđeno je iz MUP-a KS. Osumnjičeni su da su u nedjelju oko 21.30, u vidno pijanom stanju, nasrnuli na putnike u tramvaju, koji se kretao Ulicom Džemala Bijedića u sarajevskoj opštini Ilidža. Napali su putnike, te su tri osobe zadobile posjekotine po rukama, srećom površinske, dok je četvrta osoba tokom naguravanja sa pijanim mladićima zadobila udarce i kontuzije po tijelu.

Kako saznajemo, izvršenim provjerama utvrđeno je da su među putnicima koji su povrijeđeni i H.D. (36) iz Sarajeva, te H.A. (29) iz Kaknja i G.S. (37) iz Hadžića.

"Četiri pacijenta su primljena na KUM i konstatovano je da imaju lakše povrede. Svi su pušteni na kućno liječenje", potvrdila je Muamera Šehić, glasnogovornica KCUS-a.

Policija je nakon incidenta ubrzo identificirala napadače na putnike i pronašla  Mujana i Suljića,  te ih privela zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Mujan i Suljić  su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, no juče su pušteni na slobodu.

Istraga se, međutim, ne zaustavlja, pa kako uvjeravaju iz policije, policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti ovog nemilog događaja.

Veliki broj građana Sarajeva juče je bio uznemiren ovom viješću.  Sarajlije su zabrinute za svoju bezbjednost i bezbjednost svoje djece u javnom gradskom prevozu, ali i uopšteno na ulicama Sarajeva. Oni strahuju da se slični incidenti ne ponove, ali sa daleko težim posljedicama.

"Uveče se izbjegavam voziti tramvajem, što je možda i jedan od razloga što sličnih problema nisam imao. A tu dvojicu nasilnika su pustili. To i jeste problem, pronađu ih i uhapse, a potom se oni ubrzo nađu na slobodi. Ovakvim incidentima mora se stati ukraj. Kažnjavanje nasilnika mora biti strože, da se ovakve scene ne bi ponavljale", kaže jedan Sarajlija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije