Hronika

Počelo suđenje za pokušaj ubistva

Počelo suđenje za pokušaj ubistva
Počelo suđenje za pokušaj ubistva

TREBINJE - Pred Vijećem Okružnog suda u Trebinju počelo je suđenje Džemalu Kovačeviću Crnom (32) iz Velike Kladuše, koji je krajem maja prošle godine na području gatačkog sela Lipnik nožem pokušao ubiti Ranka Milinkovića iz Gacka.

On se na ročištu u januaru izjasnio da nije kriv, iako je, po svjedočenju očevidaca, prvi nasrnuo na Milinkovića udarivši mu dva šamara, a zatim mu, naočigled Rankove maloljetne djece, zario nož u stomak.

Ono što je, međutim, sigurno, jeste da ovaj sukob nisu prouzrokovali međunacionalni odnosi, već je Kovačević, koji je bio angažovan kao čobanin kod mještanina Lipnika Željka Adžića, pustio 17-18 krava da se napasaju na Milinkovićevom imanju.

"Pošao sam sa djecom da sakupljamo gljive kada smo ugledali goveda na našem posjedu. S obzirom na to da sam lako ustanovio čija su, odmah sam mobilnim telefonom pozvao gazdu Željka Adžića. Zatim je došao i njegov čobanin, koji je odmah počeo da galami i da me udara naočigled moje djece, čije me je prisustvo opametilo da bacim kamen, koji sam već bio uzeo u ruku da se odbranim", rekao je u sudnici Milinković.

Bacanje kamena je, izgleda, za njega bilo i kobno, jer je Kovačević u tom momentu izvadio nož i probio mu trbušnu opnu i trbušni zid, tako da je kompletno medicinsko zbrinjavanje bilo nemoguće u Gacku, odakle je poslat na dvočasovnu operaciju u Trebinje.

Iako je, osviješten zbog vriska Milinkovićevih mališana, Kovačević pomogao svojoj žrtvi, kasnije je od policije pobjegao i uhvaćen nakon organizovane potrage u teško pristupačnom terenu oko sela Lipnik.

Ono što zabrinjava rodbinu Milinkovića jeste činjenica da je Kovačević odranije poznat organima gonjenja, koji su ga dva puta hapsili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije