Hronika

Poginuo čuvar iz KPZ Tunjice

Poginuo čuvar iz KPZ Tunjice
Poginuo čuvar iz KPZ Tunjice

KOTOR VAROŠ - Vanja Kršić (27) iz Maslovara, kod Kotor Varoša, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u utorak na regionalnom putu Obodnik - Šiprage, u mjestu Kalamande.

Do nesreće, koja se dogodila u 21.20, došlo je kada je Kršić vozeći mercedes sletio sa kolovoza i na licu mjesta poginuo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da budu preduzete sve radnje neophodne za utvrđivanje uzroka saobraćajne nezgode.

Izvor blizak istrazi kazao nam je da je vozilo u potpunosti uništeno, te da je nekoliko ljudi Kršića izvlačilo iz njega.

"On je idući iz pravca Grabovice, u blizini mosta u Kalamandama, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u orahovo drvo, koje je potom palo na njegov auto", kazao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, na mjesto nesreće ubrzo je došao jedan policajac, koji je pokušao da ga izvuče iz vozila, ali nije uspio.

"Stigla su i dvojica njegovih prijatelja koji su kroz šiber mercedesa izvukli tijelo Kršića. Očevici nisu mogli odmah raspoznati o kome se radi", priča naš izvor.

Mještani Maslovara u šoku i nevjerici zbog ove tragedije kažu da je Kršić te kobne večeri bio na posluživanju kod kolege na vikendici u Grabovici.

"Nakon što je završio smjenu na poslu, Vanja je sa još nekoliko prijatelja otišao kod radnog kolege, koji je posluživao slavu Srđindan", kaže Kršićev poznanik, koji nije želio da mu navodimo ime.

Istakao je da ne zna koji je uzrok nesreće, ali da nije u pitanju velika brzina niti alkohol.

"On je popio samo čašu pića na slavi. Ne vjerujem da je vozio brzo jer je tu kod mosta velika krivina. To je bio predobar momak, nije zaslužio da na ovakav način izgubi život. Imao je dugo djevojku, a čim se zaposlio, kupio je sebi auto, koji je dugo priželjkivao", kazao je njegov poznanik.

Rekao nam je da je Kršić nekoliko godina radio kao čuvar u Kazneno-popravnom zavodu Tunjice u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije