Hronika

Poginuo tri mjeseca nakon što je penzionisan

Poginuo tri mjeseca nakon što je penzionisan
Poginuo tri mjeseca nakon što je penzionisan

GRADIŠKA - Borislav Babić (66) iz mjesta Mali Razboj, opština Srbac, poginuo je u sudaru automobila ford fijesta, kojim je upravljao, te teretnog vozila volvo, za čijim je volanom bio Sifet Makić (36) iz Zenice, a koji se u utorak popodne dogodio u Kočićevu, kod Gradiške.

To su potvrdili policijski izvori, uz napomenu da je naložena obdukcija nastradalog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Iz preduzeća "Hidrokop", gdje je Babić bio zaposlen, kažu da je riječ o njihovom dugogodišnjem vozaču koji je penzionisan prije tri mjeseca.

Komšije nesrećnog muškarca ističu da je Babićeva supruga umrla prije šest mjeseci.

"On ima dva sina, jedan je oženjen, a drugi nije. Bio je vrijedan i dobar čovjek, svakom je bio na usluzi i pomagao koliko je mogao. Radio je u preduzeću 'Hidrokop' Banjaluka, kojem je, inače, vlasnik Babićev brat od strica. Kobnog dana Babić je išao do prodavnice u Novu Topolu", pričaju Babićevi poznanici.

Maja Đaković-Vidović, službenik za informisanje Okružnog tužilaštva Banjaluka, precizirala je da se nesreća dogodila na magistralnom putu Nova Topola - Srbac oko 17 časova.

"Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Goran Rakić, zajedno s ovlaštenim službenim licima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška", naglasila je Đaković-Vidovićeva.

Pritom je dodala da je dežurni tužilac naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i potrebna vještačenja na utvrđivanju okolnosti ove saobraćajne nezgode.

Iz CJB Banjaluka upozorili su da su se u utorak, na području koje pokrivaju, dogodile čak 22 saobraćajne nezgode, od kojih sedam sa posljedicama po lice.

"CJB Banjaluka apeluje na učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, da koriste bezbjednosni pojas, poštuju propisanu brzinu i zakonske obaveze u pogledu posjedovanja i korištenja zimske opreme i slično", saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije