Hronika

Policajac iz Zvornika uhapšen zbog sumnje da je "obrisao" više od 150 kazni

Policajac iz Zvornika uhapšen zbog sumnje da je "obrisao" više od 150 kazni
Policajac iz Zvornika uhapšen zbog sumnje da je "obrisao" više od 150 kazni

ZVORNIK - Nermin Sarajlić, policajac iz Zvornika, uhapšen je i pritvoren, a utvrđeno je da je uzimao novac od više bezbjednosno interesantnih lica, te status njihovih neplaćenih kazni u registru mijenjao statusom "plaćeno".

Policija sumnja da stoji između 140 i 150 takvih izmjena, dok je oko 40 kazni stornirao, što je činio od januara 2016. do trenutka hapšenja, odnosno do petka.

Kako stoji u saopštenju iz MUP-a RS, uz navođenje inicijala, njega su uhapsili pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa CJB Zvornik.

Terete ga da je kao policajac Centra javne bezbjednosti Zvornik počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

"U okviru istrage, utvrđeno je da je N.S. od više bezbjednosno interesantnih lica uzimao novac, a zauzvrat u registru novčanih kazni i prekršajnim evidencijama falsifikovanjem omogućio da ta lica budu izbrisana iz evidencija kao dužnici budžeta RS za prethodno neplaćene prekršajne naloge", stoji u saopštenju iz MUP-a RS.

Iz MUP-a RS su saopštili da je protiv ovog policajca pokrenut disciplinski postupak i doneseno je rješenje o suspenziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije