Hronika

Policajac zapalio štale komšijama?

Policajac zapalio štale komšijama?
Policajac zapalio štale komšijama?

KOTOR VAROŠ - Policija je privela Dalibora Momića (38), suspendovanog policajca CJB Banjaluka iz Dabovaca, kod Kotor Varoša, zbog sumnje da je danas zapalio štale komšijama Milanu Jeftimiru i Žarku Cvijiću, a šteta se procjenjuje na oko 10.000 maraka.

Vatrena stihija progutala je obje štale u kojima su izgorjeli sijeno, limarija i 17 ovaca. Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva je saopšteno da je prvi požar izbio u 2.30, a drugi dva časa kasnije.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je Momić psihički nestabilna osoba, sklon alkoholu te da se liječio na banjalučkoj psihijatriji.

"On još nema status osumnjičenog i u toku je prikupljanje informacija i dokaza da se utvrdi da li je on izazvao požar. Tu nema nikakvog posebnog motiva, već je riječ o psihički nestabilnoj osobi koja je nasumično izazvala dva požara", kazao je naš izvor.

Kod kuće Jeftimirovih zatekli smo samo Milana, koji nam je kazao da mu je izgorjelo sve što je teškom mukom stvorio.

"Probudio nas je dim. Dok smo ustali, vatra se već proširila na cijeli objekat. Izgorjelo mi je ukupno 17 ovaca, koje sam sa sinom zakopao u našu obližnju njivu. Procijenili smo štetu na oko 8.000 maraka", kazao nam je Jeftimir. Nedugo nakon izbijanja prvog požara, policija i vatrogasci su se uputili na lice mjesta. Dok su gasili požar na Jeftimirovoj štali i obavljali uviđaj, piroman je preko njiva otrčao do Cvijićevog pomoćnog objekta i zapalio i njega. Žarko i njegova supruga Bosiljka Cvijić ispričali su nam da im je za požar na njihovoj štali dojavio Jeftimirov sin.

"Oko pola pet probudio me telefon, komšija mi je dojavio da mi gori štala. Kada sam izašla ispred kuće, šokirala sam se, sve je bilo u plamenu", priča Bosiljka, dodajući da im je izgorjelo oko 10 metara sijena, 100 bala i nešto limarije.

Kako nezvanično saznajemo, Momić je, da bi prikrio svoje nedjelo, nakon što je zapalio štale otišao do kuće, odspavao, a potom se vratio kod Cvijića da mu "pomogne" u gašenju požara.

"Svi su sumnjali na njega jer se on i ranije čudno ponašao. Prošle godine je automatskom puškom pucao po šumi, a kada bi ga upitali šta radi, on bi odgovorio da vježba nešto", kazao je naš izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije