Hronika

Policija pregovara sa atentatorom

Policija pregovara  sa atentatorom
Policija pregovara sa atentatorom

BIHAĆ - Policijski istražitelji su preko članova porodice stupili u kontakt s Muhamedom Budimlićem (63), koji je osumnjičen za podmetanje bombe kad je prije tri sedmice smrtno stradala bihaćka advokatica Jasmina Koričić, i trenutno traju pregovori o njegovom dolasku iz Austrije.

Prema tim informacijama, Budimlić negira da ima bilo kakve veze s tim slučajem. Ukoliko Budimlić ne pristane doći dobrovoljno, kako bi bio saslušan, MUP USK će za njim raspisati međunarodnu potjernicu, a od austrijskih pravosudnih organa zatražiće njegovo hapšenje i izručenje, s obzirom na to da posjeduje i austrijsko državljanstvo. Inače, on je iz zaseoka Podgredine, koji se nalazi u mjesnoj zajednici Stijena, nadomak Cazina, a već decenijama živi i radi u austrijskom gradu Salcburgu.

Pripadnici policije su, u međuvremenu, pretresli njegovu kuću i imanje te su, prema nepotvrđenim informacijama, pronađeni dodatni dokazi koji Budimlića dovode u vezu s ubistvom Koričićeve. Najvjerovatniji motiv za ubistvo je sudski spor koji je Budimlić prije više godina vodio sa bivšom suprugom Fatimom i sinom Hasanom u vezi sa raspodjelom imovine. U tom sporu njegovu bivšu suprugu i sina zastupala je advokatica Koričić, a tom prilikom pripao im je veći dio nekada zajedničke imovine, s čim se Budimlić nikada nije mogao pomiriti.

On se prije više godina rastao od supruge, s kojom pored sina ima i kćerke Nisvetu i Mirzetu. Hasan i Nisveta također žive i rade u Austriji, dok Mirzeta, skupa s majkom Fatimom, živi u Cazinu. Prema izvorima bliskim istrazi, policijski istražitelji su prilikom pregleda sudskih slučajeva koje je vodila Koričićeva označili Budimlića kao jednog od osumnjičenih, ali je on u tom trenutku već otputovao u Austriju.

Rezultati analize DNK uzoraka uzetih s lica mjesta dodatno su učvrstili policijske istražitelje u ubjeđenju da bi Budimlić mogao biti potencijalni izvršilac ovog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije