Hronika

Policija upala u centar Haruna Mehičevića

 Policija upala u centar Haruna Mehičevića
Policija upala u centar Haruna Mehičevića

MELBURN - Pripadnici australijske federalne policije upali su u Centar "Al Furkan" u Springvejl Sautu, predgrađu Melburna, na čijem se čelu nalazi Harun Mehičević, porijeklom iz BiH, i uhapsili pet osoba. Uhapšeni su planirali napad na policiju na skupu povodom Dana ANZAK-a u Melburnu naredne sedmice, navodi se u saopštenju policije. Inače, Dan ANZAK-a je nacionalni dan sjećanja na borce koji su bili dio kontingenta Australije i Novog Zelanda koji su se borili u Galipolju u Turskoj za vrijeme Prvog svjetskog rata.

Inače, ovo je treći pretres prostorija Centra "Al Furkan" u posljednje tri godine, a u pretresu je učestvovalo više od 200 policajaca.

Harun Mehičević, poznatiji kao Abu Talha, koji se nalazi na čelu ovog centra, juče nije želio da daje izjave za medije, već je samo održao sastanak u Centru.

Kako navodi australijski "Sunday Herald Sun", zasad ništa ne ukazuje da je Mehičević taj koji je inicirao planiranje napada.

S druge strane, bivši članovi Centra "Al Furkan" u izjavama za medije su rekli da su stariji lideri Centra, ne navodeći njihova imena, ti koji manipulišu mladim članovima, te im "ispiraju mozak zlim idejama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije