Hronika

Ponovo bomba pred hotelom u Derventi

Ponovo bomba pred hotelom u Derventi
Ponovo bomba pred hotelom u Derventi

DERVENTA - U Derventi je u noći s ponedjeljka na utorak na pločniku u blizini ulaznih vrata u hotel "Biser" pronađena ručna bomba obezbijeđena osiguračem i umotana selotejpom.

Bombu, koja se nalazila u najlonskoj vrećici, uklonili su policijski služenici Policijske stanice Derventa, koji su izvršili uviđaj lica mjesta.

S obzirom na to da je bomba bila oblijepljena selotejpom, a osigurač obezbijeđen, pretpostavlja se da namjera onog ko ju je bacio možda i nije bila da eksplodira.

Kako je danas saopšteno iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj, u toku je rad na otkrivanju onih koji su ostavili bombu i tako napravili krivično djelo, koje je okarakterisano kao izazivanje opšte opasnosti.

Ovo je drugi put da je ispred ovog hotela pronađena bomba, jer se u decembru prošle godine desio skoro identičan slučaj s istim scenarijem, kada su bombu uklonili pripadnici CJB Doboj.

Vijest da je ponovo pronađena bomba ispred hotela zabrinula je žitelje Dervente, koji su podsjetili da ni prethodni slučaj nije rasvijetljen.

"Ovdje sigurno stvari nisu čiste, jer se u roku od nekoliko mjeseci dešava ista stvar. Da li neko pokušava nauditi nekom iz hotela ili mu je cilj samo da pošalje neku poruku i da nekoga zastraši, pokazaće vrijeme. Ono što je jasno je da svi oni koji rade u hotelu i koji žive u njegovoj blizini ne mogu mirno spavati", prokomentarisao nam je jedan mještanin, koji živi blizu hotela "Biser".

Kako saznajemo, ovaj hotel u vlasništvu je Milivoja Novića, biznismena koji je prije nekoliko godina osuđen za trgovinu ljudima i organizovanje maloljetničke prostitucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije