Hronika

Potraga za napadačem na sina imama Beganovića

Potraga za napadačem na sina imama Beganovića
Potraga za napadačem na sina imama Beganovića

ZENICA - Policija Zeničko-dobojskog kantona radi na pronalaženju napadača na Amara Beganovića, sina imama Selvedina Beganovića iz Velike Kladuše, koji je napadnut u mjestu Poriječani kod Visokog.

"Policiji je sinoć prijavljen napad na mladića, nakon čega je izvršen uviđaj i utvrđeno da se, najvjerovatnije, radilo o jednom napadaču koji je oštećenom B.A. nanio lakše tjelesne povrede na glavi", izjavila je Aldina Ahmić, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

O incidentu je obaviješten i dežurni tužilac kantonalnog Tužilaštva, koji je naložio preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji policijskih službenika kako bi se utvrdile okolnosti pod kojim je izvršen napad.

"Aktivnosti se nastavljaju s ciljem identifikacije izvršioca", kaže Ahmićeva.

Prema navodima medija, 16-ogodišnji Beganović je više puta udaren tupim predmetom u glavu i ima ubodnu ranu na nozi.

Njegov otac, imam Selevdin Beganović, nekoliko puta je napadnut u Trnovu kod Velike Kladuše zbog čega je sa porodicom otišao na odmor u Visoko. Policija još nije rasvijetilila nijedan napad na njega.

On je tada izrazio sumnju da su napadi u vezi sa njegovim izjavama u kojima se usprotivio vrbovanju mladih iz BiH na sirijsko ratište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije