Hronika

Prijetio djevojci pištoljem jer neće da se uda za njega

Prijetio djevojci pištoljem jer neće da se uda za njega
Prijetio djevojci pištoljem jer neće da se uda za njega

NOVI GRAD - Feriz Halilović (50) iz mjesta Suhača, kod Novog Grada, osumnjičen je da je pištoljem prijetio svojoj gotovo tri decenije mlađoj djevojci Seidi Cinac iz tog grada, jer je odbila da se uda za njega.

Sve se dogodilo u nedjelju naveče, kada je, kako nam je nezvanično potvrđeno, krećući se do kuće Seide Cinac (21), Halilović, dok je bio u vozilu, na lokalnom putu ispalio nekoliko hitaca u vazduh, da bi nakon toga došao pred njen dom, a potom prijetio njoj i njenom bratu E.M., koji se tu našao.

U CJB Prijedor kazali su da su, odmah po prijavi, koju je Policijska stanica Novi Grad zaprimila od Seide Cinac, izašli na mjesto događaja, te obavili uviđaj.

"Zasad ne možemo dati više detalja o ovom slučaju, jer je istraga u toku", kazali su iz policije.

Kako nezvanično saznajemo, razlog prijetnji i pucnjave je to što je djevojka od Halilovića odbila vjerenički prsten, kao i da se za njega uda, što je njega, kako smo uspjeli saznati, veoma povrijedilo i razljutilo, te podstaklo na ovakav čin.

Njegove komšije o svemu pričaju u nevjerici, uz riječi da "tako dobar, vrijedan, radišan i plemenit čovjek, kakav je Feriz, nikada ne bi učinio ovako nešto".

Oni dodaju da je Halilović osoba koja je uvijek tu za svoje komšije, te da se bavi poljoprivredom, da ima svoju njivu koju svakodnevno obrađuje i da pomaže svakom kome je pomoć potrebna.

"S njim problema nikad nije bilo", ispričao nam je jedan od Halilovićevih komšija.

O ovom slučaju obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naredio da se nakon kompletiranja predmeta ovom tužilaštvu dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ugrožavanje bezbjednosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije