Hronika

Privredniku zapaljen auto, planula i kuća

Privredniku zapaljen auto, planula i kuća
Privredniku zapaljen auto, planula i kuća

SARAJEVO - Automobil privrednika Zorana Troboka, vlasnika projektantske firme "TZI - inžinjering", zapaljen je i izgorio u noći između subote i nedjelje u Banjalučkoj ulici u Sarajevu.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo  kazali su nam da je do požara došlo  u 3.20 u Banjalučkoj ulici na broju 13, te da je pored auta, koji je u potpunosti izgorio, vatra zahvatila dio fasade kuće i prozor.

Brzom intervencijom vatrogasaca Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo spriječena su veća oštećenja na objektu.

"Postoje sumnje da je požar izazvan namjerno, jer su u blizini automobila pronađeni upaljač i još neki predmeti, te policija traga za, zasad, nepoznatom osobom", saopštili su iz Operativnog centra MUP-a KS.

Federalni mediji su objavili da je pored upaljača pronađena i debela plastična rukavica za koju se pretpostavlja da je ostala iza piromana, a požar ih nije zahvatio.

Trobok je za medije izjavio da ne zna ko je i s kakvim motivom počinio ovaj čin. Istakao je da nema nikakve veze s kriminalnim miljeom, da njegova firma izuzetno dobro posluje, da nikome ne duguje novac te da mu niko nije prijetio ili tražio reket.

Glavna djelatnost firme "TZI - inženjering" je projektovanje saobraćajnica, mostova, vijadukta i tunela. Ova firma pruža konsultantske usluge ministarstvima, Delegaciji EU u BiH, Svjetskoj banci, Evropskoj banci za obnovu i razvoj, USAID-u i drugima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije