Hronika

Pronađena veća količina droge

Pronađena veća količina droge
Pronađena veća količina droge

SARAJEVO - Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga MUP-a Kantona Sarajevo u ponedjeljak u 20.40 sati uhapsili su R.E. (1988.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kršenje Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.

Izvršenim pretresom kuće i drugih prostorija koje R.E. koristi u ulici Lepenička, opština Ilidža, pronađena je jedna kesa sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu amfetamin, dva paketića sa po jednom izmrvljenom tabletom koja asocira na opojnu drogu ekstazi, 75 tableta koje asociraju na opojnu drogu ekstazi, digitalna vaga, pribor za prepakivnje droge, određena suma novca koja najvjerovatnije potiče od preprodaje droge i dva pištolja kalibra devet milimetara. 

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a R.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti R.E. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije