Hronika

Pucali popu u glavu

Pucali popu u glavu
Pucali popu u glavu

DERVENTA - Sveštenik Savo Todorović (56) upucan je hicem u glavu, a njegova žena Jelica pretučena je u četvrtak uveče kada su u njihovu kuću u Kalenderovcima kod Dervente upala dvojica maskiranih razbojnika naoružana pištoljima.

Razbojnike su u krvavom pohodu prekinule komšije koje su, čuvši pucnjavu, pojurile  prema kući Todorovića.

Kako bi spriječili komšije da ih prepoznaju ili uhvate, razbojnici su, bježeći, ispalili više hitaca u njihovom pravcu, ali na sreću nisu nikog pogodili.

Saznajemo da je nakon napada na sveštenika i popadiju u kući ostao veliki trag krvi koji svjedoči o ovom napadu.

"Oko 22.30 spremala sam se da idem na spavanje i začula sam pucnjavu iz sveštenikove kuće. Kasnije sam čula još nekoliko hitaca, a ubrzo i da su neki razbojnici napali sveštenika Savu i popadiju. Ovo je već drugi put u sedmici dana da mu pljačkaju kuću, a kako je ovo selo pretežno naseljeno starcima, pitanje je ko će biti sljedeći", ispričala je komšinica Todorovića koja je zamolila da joj ne navodimo ime.

Drama u Kalenderovcima, kako su potvrdili u CJB Doboj, počela je u četvrtak oko 22.30.

"Dvije maskirane i naoružane osobe izvršile su razbojništvo nad sveštenikom i njegovom suprugom u Kalenderovcima kod Dervente. Prema dosadašnjim informacijama, razbojnici su vezali ukućane, fizički ih maltretirali, a potom su pucali svešteniku u glavu, nanijevši mu prostrelnu ranu. Sveštenikovoj supruzi su takođe nanesene povrede u glavu i po tijelu i to udarcima", naveli su iz CJB Doboj.

Razbojnici su, kako je potvrđeno i u policiji, pobjegli kroz prozor kuće vidjevši komšije kako se približavaju, a prilikom bijega ispalili su više hitaca, koji, na sreću, nisu pogodili nikoga.

Povrijeđena Jelica je prebačena u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka", a nakon ukazane pomoći u poslijepodnevnim časovima vratila se kući, između ostalog kako bi pomogla policiji i provjerila da li su razbojnici nešto odnijeli.

Sveštenik Todorović je sa teškom povredom glave prebačen u banjalučki Univerzitetsko- klinički centar (UKC) i prema posljednjim informacijama njegovo stanje je stabilno.

Iz UKC-a je saopšteno da je hitac okrznuo lobanju, pri čemu je napravio frakturu lobanje i nagnječenje mozga.

Nakon oružanog napada na sveštenikovu kuću u Kalenderovcima je zavladao muk i tišina, a mještani u strahu dočekuju noć.

Saznajemo i da su nepoznati lopovi 26. maja ove godine ispreturali kuću Todorovića, koji su bili na putu.

"Ako su se drznuli i napali našeg sveštenika, onda mi ostali samo možemo čekati kada će se to dogoditi i nama", ispričao je jedan od mještana koji nije želio da mu navodimo ime.

Ni drugi mještani nisu željeli da otkrivaju svoj identitet, ali su za svog sveštenika imali samo riječi hvale.

"Dobar je to čovjek i šteta je što im se ovo dogodilo. Znam da bogosluženja služi u četiri crkve u Kalenderovcima i okolnim selima i da svi imaju samo riječi hvale za njega i porodicu", dodao je jedan od mještana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije