Hronika

Prije osam godina preživio teško ranjavanje: Ubijen zaštitar u Tuzli

Prije osam godina preživio teško ranjavanje: Ubijen zaštitar u Tuzli
Foto: Ilustracija | Pucnjava u Tuzli, ubijen muškarac

TUZLA - Ivica Kantor (52), zvani Iva, ubijen je sinoć oko 23 sata ispred jednog tuzlanskog restorana u blizini šetališta Slana Banja.

Prema riječima očevidaca, koji su se zatekli na mjestu događaja, pucanjvi je prethodila verbalna prepirka, nakon koje je Kantor ubijen iz neposredne blizine sa nekoliko hitaca iz pištolja. Osumnjičeni je uhapšen, a kako navode očevici Kantor i osumnjičeni su se poznavali od ranije.

Lice, za koje postoje osnovi sumnje da je upotrijebilo vatreno oružje i koje se dovodi u vezu sa navedenim događajem je E.S., rođen 1966. godine iz Tuzle, je uhapšeno i biće nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje, piše Tuzlanski ba.

Ivica Kantor je 2009. godine teško ranjen hicima iz automatske puške ispred Doma mladih u Tuzli. Do pucnjave je došlo kada se ˝golf II˝ zaustavio ispred tuzlanskog Doma mladih. Dvije osobe, od ranije poznate policiji, pucale su iz automatske puške. Nakon pucnjave pobjegli su u ˝golfu II˝ i ˝BMW-u˝ u nepoznatom pravcu. Kantor je tada zadobio više prostrijelnih rana, a ljekari su se tada za njegov život borili danima.

Kantor je prije osam godina dobio najtežu životnu bitku, te se nastaviio baviti zaštitarskim poslom sve do sinoć, kada je u još uvijek nerazjašnjenim okolnostima tragično izgubio život.

Uviđaj su obavili službenici MUP-a TK i dežurni kantonalni tužilac, a više informacija će biti poznato tokom dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije