Hronika

Putnici vrištali i dozivali pomoć

Putnici vrištali i dozivali pomoć
Putnici vrištali i dozivali pomoć

BANJALUKA - Momak koji je sjedio pored mene bio je pribran i smirivao je ostale putnike. Čekićem je razbio staklo prozora kako bi svi izašli vani, ispričala nam je Nikolina Drinić, jedna od putnica u autobusu "Pavlović tursa", a koji se prevrnuo u utorak kod prijedorske petlje na putu Banjaluka - Gradiška.

Podsjetimo, u ovoj saobraćajnoj nezgodi povrijeđeno je 19 putnika, koji su nakon ukazane pomoći u Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka pušteni na kućno liječenje.

Drinićeva nam je ispričala da se te večeri vraćala iz škole kući zajedno sa drugaricom Marinom.

"U autobusu je bilo pedesetak putnika, od kojih većina učenika. U trenutku kada smo se uključili na autoput, čula sam udar neki i odjednom smo se prevrnuli na lijevu stranu", izjavila nam je Drinićeva.

Potom je, kako kaže, autobus strugao 15 metara putem, nastala je velika panika među putnicima.

"Na sreću, digla sam glavu od prozora koji je ubrzo pukao, pa me staklo samo malo posjeklo po prstu. Prijateljica je ugruvana i u velikom je šoku, išla je da primi injekciju za smirenje", ispričala nam je Drinićeva.

Autobusom su odzvanjali jauci putnika koji su u strahu dozivali nekoga da im pomogne.

"Vidjela sam da je jednoj ženi bila krvava glava, ali je ostala pri svijesti, hodala je. Dok je taj momak pored mene lupao staklo, vozač autobusa je razbio šajbu kako bi i sa te strane izlazili putnici", kazala nam je ona.

Ona ne krivi vozača autobusa, jer je, kako kaže, jedan od najboljih i najsigurnijih vozača koji voze na ovoj liniji.

U Okružnom tužilaštvu Banjaluka rekli su da je autobus vozio Ostoja Subotić (44), a da je dežurni tužilac naredio da budu obavljena sva potrebna vještačenja kako bi bio utvrđen tačan uzrok ove nesreće.

Kako nezvanično saznajemo, autobus se popeo na betonski stub dok je vozač izbjegavao vozilo koje je išlo pored njega, ali se u tom trenutku probio točak i došlo je do prevrtanja.

Inače, tokom utorka na području koje pokriva CJB Banjaluka dogodilo se devet saobraćajnih nesreća u kojima su poginule tri osobe, jedna osoba je teško povrijeđena, a čak 28 osoba je zadobilo lakše povrede.

U nesrećama su poginuli Žiko Ajder (62), Jovan Vukelić (62) i Miloja Stojaković (73).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije